Putin 4 balistik füze fırlattı

Rusya’nın stratejik nükleer kuvvetleri, geniş kapsamlı bir tatbikat düzenledi.

Putin 4 balistik füze fırlattı

Rusya’nın stratejik nükleer kuvvetleri, geniş kapsamlı bir tatbikat düzenledi.Tatbikatta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin nükleer kapasiteli dört balistik füzeyi bizzat fırlattı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı  Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri’nin dün büyük bir tatbikat gerçekleştirildiğini açıklarken, Başkanlık Sarayı Kremlin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov da Putin’in dört balistik füzeyi fırlattığını söyledi.

Açıklamaya göre tatbikatta Rus ordusunun stratejik nükleer kuvvetlerinin savaşa hazırlık durumu test edildi. Tatbikata, Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Pasifik Filosu’nda görev yapan nükleer denizaltı mürettebatı, stratejik ve uzun menzilli bombardıman uçakları katıldı; Tu-160, Tu-95MS ve Tu-22M3 uçakları Kura, Pemboy ve Terekta test sahalarındaki hedeflere cruise füzeleri fırlattı.

Pasifik Filosu’na bağlı bir nükleer denizaltı da, Ohotsk Denizi’nden Arhangelsk bölgesindeki Çija üssündeki bir hedefe iki balistik füze, Kuzey Filosu’na bağlı denizaltı da Barents Denizi’nden Kura sahasına bir hedefe bir füze fırlattı.