Pülümür'de kaçırılan Necmettin öğretmenin öldürüldüğü kesinleşti!

Dersim'de PKK tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürüldüğü kesinleşti.

Pülümür'de kaçırılan Necmettin öğretmenin öldürüldüğü kesinleşti!

Dersim Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı’nda bulunan erkek cesedinin, PKK tarafından kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi.

Dersim – Erzincan Karayolu’nun 25’inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinin, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde görev yaparken, memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıkan ve geçen 16 Haziran günü PKK’liler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğu tespit edildi.

12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırma işlemine tabi tutuldu. Yapılan karşılaştırmada bulunan cesedin öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğu kesinleşti.

Okulların kapanmasından sonra memleketine dönerken, Dersim’de yolu kesilerek seyahat ettiği araç yakılan ve kaçırılan Necmettin Yılmaz’ın öldürüldüğü PKK tarafından açıklanmıştı. Cesedinin bulunması ve DNA testinin yapılması ile birlikte durum kesinleşti.

http://gazetemanifesto.com/2017/06/22/23-yasindaki-ogretmen-pkk-tarafindan-olduruldu/