Profesörün arkasından davul çaldıran rektörün cezası belli oldu

ÇÜ eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğretim üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Rıza Kanber'in arkasından davul çaldırdığı gerekçesiyle tazminata mahkum oldu.

Profesörün arkasından davul çaldıran rektörün cezası belli oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ziraat Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Rıza Kanber’in arkasından davul çaldırdığı gerekçesiyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

1 Temmuz 2011’de dönemin rektörü Prof.Dr. Akınoğlu’na karşı Prof. Dr. Rıza Kanber “Gittiğiniz yol doğru değil. Üniversiteyi bilimden uzaklaştırıp ayrımcılık yapıyorsunuz” diyerek tepkisini göstermiş, emekliliğe ayrıldığı gün de Akınoğlu tarafından davul zurna ile uğurlanmıştı.

Üniversite ‘jest ve sürpriz’ dedi

Bazı öğretim üyeleri aşağı inip davulcuları kovdu. Üniversite basın bürosundan yapılan açıklamada ise davulun “jest ve sürpriz” amacıyla çalındığı öne sürüldü. Bunun üzerine Prof.Dr. Kanber, kendisini “toplum önünde aşağıladığı ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu” gerekçe gösterip Prof.Dr. Akınoğlu hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Prof.Dr. Akınoğlu ise olayla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaparak, davul çaldırılması olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

YÖK takipsizlik verdi

Konuyla ilgili YÖK tarafından açılan idari soruşturmada “takipsizlik” kararı verildi, Danıştay da YÖK kararını onayladı.

Adana 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan davada Prof. Dr. Alper Akınoğlu hakkında, “hakaret ederek Prof. Dr. Rıza Kanber’in mesleki itibarını zedelediği” iddiasıyla 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi ise kararı kısmen bozdu. Yerel mahkeme önceki kararında direnince, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda ele alınarak yerel mahkemenin kararı onandı.