Posco işçileri uyarıyor: Yetkimiz verilmezse binlerce işçi ile yürüyeceğiz

Sendikal yetkilerinin teslim edilmesi için Ankara'ya yürümek isteyen Posco işçileri dün polis müdahalesi ile karşılaşmış, sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi gözaltına alınmıştı. İşçiler bugün yine fabrika önünde yürüyüş için toplandı

Posco işçileri uyarıyor: Yetkimiz verilmezse binlerce işçi ile yürüyeceğiz

İzmit Alikahya Mahallesi’nde faaliyet gösteren Posco Assan fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Posco Assan işçileri, Ankara’ya yürümek için bugün yeniden fabrika önünde buluştu. 

Fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçiler, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sendikal yetki belgesi almak üzere Ankara’ya yürümek istemişti. Çalışma Bakanlığı’ndan gelmeyen yetki belgelerini almak için fabrika önünden Ankara’ya yürüyüşe geçtikleri sırada polis ekiplerinin sert müdahalesi sonucu gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan işçiler, bugün tekrar fabrika önünde bir araya geldi.

BAKANLIK PATRONLARLA PAZARLIK MI YAPIYOR?

Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada, 43 gündür sendikalarına gönderilmediğini belirtirken, “Biz bunun Çalışma Bakanlığı ile sınırlı olduğunu düşünmüyoruz. Bakanlık bu kadar yasadışı işi tek başına yapamaz. Bakanlığa işçilerin yetkisinin gönderilmemesi için kimler talimat verdi bunu öğrenmek istiyoruz. 30 saniyelik bir iş. Enter tuşuna basıp çıktısını alıp imza atacaksınız.” dedi.

Haksız şekilde43 gündür verilmeyen yetki belgesi için, bakanlığın holding patronlarıyla ve serbest bölge yöneticileriyle yaptığı pazarlığa dikkat çeken Serdaroğlu, “Bütün işçiler sizi takip ediyor” uyarısında bulundu.

BİNLERCE İŞÇİ İLE YÜRÜYECEĞİZ

Serdaroğlu, Bakanlıktan Cuma gününe kadar yetki işlemlerinin tamamına dair söz aldıklarını duyururken, “Cuma akşamına kadar yetki gönderilmezse, salı günü saat 11.00’da binlerce üyemizle yürüyüşümü gerçekleştireceğiz” dedi. 

Basın açıklaması daha sonra yürüyüşte bulunan CHP’li vekil Fatma Kaplan Hürriyet’in destek açıklamalarıyla son buldu.