Polisin burnunu kıran AKP'li yönetici jet hızıyla serbest kaldı!

Batman'da bir polise yumrukla saldırıp burnunu kıran AKP İl Başkan Yardımcısı gözaltına alındıktan sonra kısa sürede serbest kaldı.

Polisin burnunu kıran AKP'li yönetici jet hızıyla serbest kaldı!

Batman’da AKP İl Başkan yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Abdülbaki Polat’ın, trafik düzenlemesi yapan bir polise yumrukla saldırması nedeniyle gözaltına alınmasından kısa süre sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde  “Saldırıya uğrayan polis, trafik düzenini sağlamak amacıyla Abdülbaki Polat’ı arabasını çekmesi konusunda uyarmıştır. Uyarıya cevap vermeyen Polat, araçtan inerek görevli polislere saldırmıştır. Saldırıya uğrayan polislerden birinin burnu kırılmıştır. Olaydan sonra gözaltına alınan Abdülbaki Polat birkaç saat sonra serbest bırakılmıştır. Polisimizin darp edilmesine rağmen saldırganın serbest bırakılması kamu vicdanını yaralamıştır.” ifadelerini kullanan CHP’li Levent Gök, Bakan Soylu’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

– Bu bilgiler ışığında, söz konusu olayın polis raporlarını açıklar mısınız ?

– Abdülbaki Polat, bir polisimizin burnunu kırmasına rağmen neden olaydan birkaç saat sonra serbest bırakılmıştır ?

– Saldırıya uğrayan polis memuru, saldırgan Abdülbaki Polat’tan şikayetçi olmadığı takdirde kamu davası açılması düşünülmekte midir ?

– İktidar partisi üye ve yöneticilerinin diğer vatandaşlarımızdan farklı muamele görmesini doğru buluyor musunuz?