Polis terörü yetmedi: "İşimizi geri istiyoruz" eylemine faşist tacizi

Ankara'da açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eylemi bugün de sürerken, faşist gruplar saldırı girişiminde bulundu.

Polis terörü yetmedi:

Ankara’da açlık grevinin 140’ıncı gününde ve tutuklu olan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’ya destek eylemi bugün de sürerken, faşist gruplar saldırı girişiminde bulundu.

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 260’ıncı gününde Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek isteyen gruba, polis Konur Sokak’ta bir kez daha müdahale etti.

DİHA‘nın haberine göre polis Yüksel Caddesi’nin girişini TOMA ve kalkanlarla kapatırken, kendisi de KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu grup, polis kalkanları önünde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 140. gününde, gözaltılar serbest bırakılsın” pankartı açtı. Bu sırada gruba müdahale eden polis, pankartı da yırttı.

Polis saldırısı sırasında “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganı atan Saçılık, gözaltına alındı. Saçılık gözaltına alındığı sırada alana gelen ve bozkurt işareti yapan faşist bir grup, “Bu ülkede her şey var. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek eylemi provoke etmeye çalıştı.

Bozkurt işareti yapan grup Saçılık’a saldırmaya çalışırken, Saçılık da “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı. Saçılık gözaltı aracına götürülürken, polisin faşist gruba müdahale etmemesi dikkat çekti.