"PKK Süleymaniye'de iki MİT ajanını kaçırdı" iddiası

Süleymaniye merkezli NRT News‘ün aktardığı habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu iki istihbarat ajanı Süleymaniye’nin Kuzeybatısı’nda PKK tarafından kaçırıldı. NRT News’de yer alan habere göre, MİT mensubu iki istihbarat ajanı, Süleymaniye Uluslararası Havaalanı’na üç kez geldiler ve Süleymaniye’de bir otelde kaldılar. Süleymaniye’nin Dukan bölgesine geçtikleri sırada ise PKK tarafından kaçırıldılar. Yerel kaynakların NRT News’e aktardığı... View Article

Süleymaniye merkezli NRT News‘ün aktardığı habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu iki istihbarat ajanı Süleymaniye’nin Kuzeybatısı’nda PKK tarafından kaçırıldı.

NRT News’de yer alan habere göre, MİT mensubu iki istihbarat ajanı, Süleymaniye Uluslararası Havaalanı’na üç kez geldiler ve Süleymaniye’de bir otelde kaldılar. Süleymaniye’nin Dukan bölgesine geçtikleri sırada ise PKK tarafından kaçırıldılar.

Yerel kaynakların NRT News’e aktardığı bilgilere göre, iki istihbarat ajanının amacı PKK’nin üst düzey yetkililerine suikast düzenlemekti. Kaçırılan istihbarat ajanlarının PKK tarafından Kandil’e götürüldüğü de gelen bilgiler arasında.

İki MİT ajanının PKK tarafından kaçırılmasının ardından Ankara’nın, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile temas ettiği ve PKK tarafından kaçırılan istihbarat ajanlarının geri iadesinin istediği belirtildi. KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin ise kapatıldığı, KYB Ankara temsilcisi Bahroz Galali’nin ise ailesiyle beraber geri dönderildiği aktarılıyor.