Piyasacılık tam gaz: İstanbul'da devlet okulu sayısı özel okulların gerisine düştü

İstanbul'da genelinde devlet okulları, özel okul sayısının gerisine düştü.

Piyasacılık tam gaz: İstanbul'da devlet okulu sayısı özel okulların gerisine düştü

Sermaye devletinin partisi AKP ile eğitimde gericilikle birlikte hızlanan bir diğer saldırı ise piyasacı dönüşüm süreciyle yaşanıyor. Gerici müfredatı uygulamaya sokup eğitimde bilimsel düşünceye büyük darbe vuran AKP, paralı eğitimin yaygınlaşmasında da büyük mesafe katetti.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da özel okul sayılarının ulaştığı rakam, durumun geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Toplam 6 bin 127 okul bulunan İstanbul’da genelinde 3 bin 63 tanesi devlet okulu iken, özel okul sayısı bunun 1 farkla önüne geçti.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinde bu yıl toplam bin 777 tane yeni özel okul açıldı. Bunun yaklaşık 350 tanesi İstanbul’da açıldı. Böylece İstanbul’daki özel okul sayısı 3 bin 64’e yükselirken, devlet okulu sayısı ise 3 bin 63’te kaldı. Anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve liseyle birlikte İstanbul’daki özel ve devlet okulu sayısı ise 6 bin 127 oldu.

Sözcü’den Yurdagül Uygun‘un haberine göre; İstanbul’daki özel okul fiyatları ise 10 bin liradan başlıyor, 70 bin liraya kadar çıkıyor. Ortalama özel okul fiyatları ise 18 ile 20 bin lira arasında değişiyor.

Bu arada İstanbul’daki öğrenci sayısı birçok Avrupa ülkesi nüfusundan fazla.  İstanbul’da 3 milyonun üzerinde öğrenci bulunduğu biliniyor.