Picasso'nun çalınan tablosu Erzurum'dan çıktı!

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun Irak devlet müzesinden çalınan tablosu Erzurum'da yakalandı.

Picasso'nun çalınan tablosu Erzurum'dan çıktı!

İspanyol ressam Pablo Picasso’nun Irak devlet müzesinden çalınan tablosu Erzurum’da yakalandı.

Pablo Picasso’ya ait 1 adet tablo ve parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş Antik Mısır Hiyeroglif resimleri bulunan 3 adet farklı eser Erzurum’da ele geçirildi. Tarihi eserleri kaçırmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Dünyaca ünlü ressam ve heykeltraş Pablo Picasso’ya ait tablonun Van’dan Erzurum’a getirilerek satılacağı bilgisi alındı. Alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda A.D., İ.A. ve S.K.’nın içinde bulunduğu otomobili Horasan İlçesinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada Irak devlet müzesinden çalındığı tahmin edilen ressam Pablo Picasso’ya ait 1939 yapımı 1 adet tablo ve parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş Antik Mısır Hiyeroglif resimleri bulunan 3 adet farklı malzeme ele geçirildi.

Yapılan ilk incelemede, arkasında Pablo Picasso’ya ait olduğuna dair bilgi ve mühürler bulunan tablonun ön yüzünde ise 1939 Picasso imzasının olduğu ve yaklaşık 5 milyon dolar karşılığında satılmaya çalışıldığı yönünde bilgiler elde edildi. Ele geçirilen tablo ve diğer objeler ilgili müze müdürlüğü yetkilileri ve Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanlığından da görüş alınarak, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olup olmadığının tespiti yapılmak üzere muhafaza altına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, adli makamlara sevk edildi.