Petkim'de süresiz iş bırakma eylemi başladı

İzmir Aliağa'da Petkim'de, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan işçileri eylem kararı aldı.

Petkim'de süresiz iş bırakma eylemi başladı

İzmir Aliağa’da Petkim’de, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan işçileri eylem kararı aldı. İşçiler talepleri karşılanana kadar fabrikada nöbet tutacak.

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü ve yetkili olduğu Petkim işyerinde yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle eylem kararı aldı. Petkim patronu ile Petrol-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde süreç Yüksek Hakem Kurulu’na taşındı. Petkim işçisi, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına tepki olarak 12 Haziran’dan bu yana çeşitli zamanlarda 2 saat iş bırakma eylemleri yapıyordu. Fabrikada nöbet tutacak olan işçiler talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edecek.

“Yüksek Hakem Kurulu dayatmasını kabul etmeyiz”

Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca yaptığı açıklamada sözleşmelerini masada yapılan bir anlaşmayla imzalamak istediklerini söyleyerek, “Yüksek Hakem Kurulu’nun bitireceği toplusözleşmeyi asla kabul etmiyoruz. Kendi irademiz dışında birilerinin sözleşmeyi imzalayıp dayatmasını kabul edemeyiz. 2 bin kişilik petrokimya sektöründeki bir sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’nda bitmesinin bu işyerinde çalışma barışını ve huzurunu bozacağını düşünüyoruz.” dedi.