Peşmerge komutanı: PKK'nin Irak Kürt Bölgesi'nde nüfuz elde etmesi mümkün değil

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı ile Şengal Cephesi Sorumlusu, bölgede yaşanan gerginliklere ilişkin olarak ortak basın toplantısı düzenledi.

Peşmerge komutanı: PKK'nin Irak Kürt Bölgesi'nde nüfuz elde etmesi mümkün değil
Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki ile Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, bölgede yaşanan gerginliklere ilişkin olarak ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, “Maalesef PKK, Kürdistan Bölgesi ve Şengal halkının yanı sıra Kürtlerin ulusal ve yurtseverlik menfaatine karşı olan yanlış bir politikayla birçok yerde gerginlik ve karşılıklığa neden olmuş durumda” dedi.

Serbest Lezgin, PKK’nin Kürdistan’ın bir karış toprağında hüküm sürdürmesinin Kürdistan Bölgesi ve Kürtler tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti.

Peşmerge Komutanı Serbeset Lezgin’in konuşmasının satır başları şöyle:

“Bölgede bizimle PKK arasında ilk defa gerginlik yaşanmıyor. Son 2 – 3 yılda sürekli gerginlikler yaşandı. Maalesef PKK bugün, Kürdistan Bölgesi, Şengal halkı ve Kürtlerin ulusal ve yurtseverlik menfaatine karşı olan yanlış bir politikayla birçok yerde gerginlik ve karşılıklığa neden olmuş durumda. Bu yerlerden biri de Şengal’dir.”

“PKK geçmişte bölgede Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) karalamaya çalışarak peşmergeye iftirada bulundu. Herkes biliyor ki Şengal’da 600 peşmergenin kanı döküldü bu peşmergeler ne Şengal ne de bölge halkıydı. Maalesef PKK’nin Kürdistan Bölgesi, peşmerge ve bizim politikamızı karalama çalışmaları sürüyor ve bu konuda ellerinden geleni yapmış”

“Şengal halkı şunu kendilerine sormalı: Geleceklerini PKK’nin geleceğine bağlamakla neyi elde ediyorlar? PKK’nin durumu özel, siyasi olarak iflas etmiş durumda bütün dünya da onu bir terör örgütü olarak adlandırıyor”

“40 yılda kendisine göre savaşa başlamış olan PKK şimdiye kadar kaç karış toprak kurtararak korudular. PKK çıkıp desin ki Türkiye Kürdistanı’nda bir karış toprak kurtararak koruduğunu söylesin.”

“PKK, beraberinde Kürdistan ve Rojava’ya (Batı Kürdistan) bela getirdi. Bugün Rojava çok kötü durumda, Rojava halkı zor günlerden geçiyor, onları belirsiz bir gelecek bekliyor. Bütün bunların PKK’nin politikası ve orada yaptıkları müdahale sonucu ortaya çıktı.”

“2 ay 10 gün süre bir savaş ve Rojava’da 500’den fazla Kürt gencinin kanı dökülmesine rağmen dün Menbic Beşar Esad’a teslim edildi. Kendileri bile hangi amaç uğrunda çalıştıklarını bilmiyor. Kürtlerin karşıtları amaçları uğruna onları kullandırıyor.”

“KDP, peşmerge ve Kürdistan Bölgesi olarak kardeş kavgasını yapmayı asla istemedik. Sayın Başkan Mesud Barzani kardeş kavgasını haram kıldı. Hiçbir zaman silahlarımızı hiç bir Kürt’e doğrulmak istemedik.”

“PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde nüfuz elde etmesi mümkün değil. Kürdistan Bölgesi ve halkı, PKK’nin Kürdistan’ın bir karış toprağında hüküm sürdürmesini kabul etmesi mümkün değil. PKK, Şengal’de halkın evlerine dönmesini önlüyor. Bu ne PKK’ye ne de onların geleceğine hizmet ediyor. İlerde pişman olacaklar ve en büyük bedeli PKK ödemeli.”

Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı peşmergeler) ile YBŞ arasında geçtiğimiz gün sabah çıkan çatışmada 1 YBŞ’li hayatını kaybetti, 4’ü peşmerge 7 kişi de yaralandı.

YBŞ’den dün yapılan yazılı açıklamada ise, “Peşmergeyle yaşanan çatışma sonucu 7 yoldaşımız şehit oldu, 20 yoldaşımız yaralandı” denilmişti.