Peşmerge Genel Komutanlığı: Kerkük operasyonu Kürdistan'a savaş ilânıdır

IKBY, Kerkük’e yönelik saldırının, "Kürdistan halkına yönelik açık savaş ilanı" olduğunu bildirdi.

Peşmerge Genel Komutanlığı: Kerkük operasyonu Kürdistan'a savaş ilânıdır

Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’e yönelik operasyonunu, “Kürdistan halkına yönelik açık savaş ilanı” olarak niteledi.

Barzani’ye yakın Rudaw‘ın aktardığına göre, Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı’ndan iç ve dış kamuoyuna yönelik yapılan yazılı açıklamada, “İkbalpur komutasındaki İran Pasdaran Ordusu’na bağlı Heşdi Şabi güçleri, Iraklı güçlerin yardımıyla Kerkük ve çevresine yönelik geniş çaplı bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırı, Kürdistan halkına karşı açık bir savaş ilanıdır. Irak hükümeti, Heşdi Şabi ve Pasdaran Ordusu’nun Kudüs Karargahı tarafından yapılan saldırı, özgürlük talebinde bulunan Kürdistan halkından ve mertçe tavır gösteren kahraman Kerkük halkından intikam almaktır.” ifadeleri kullanıldı.

ABD’ye: Bu silahları bize vermediniz

Irak’ın müdahalesinde kullanılan silahların menşeine dikkat çekilen açıklamad,a ABD’ye ‘sitem’de bulunularak şöyle denildi:

“Bütün taraflara, bu saldırının, Heşdi Şabi ve Iraklı güçlerin ABD yapımı Abrams tankları, zırhlıları ve silahları ile koalisyonun verdiği silahlarla yaptığını duyuruyoruz. Bir süredir, IŞİD’e karşı savaş adı altında Irak ordusu ve Heşdi Şabi’ye verilen bu ABD yapımı silahlar, peşmerge ihtiyaç duymasına rağmen, IŞİD’le savaşta, terörle mücadelede kendilerine verilmemiştir.”