Peşmerge Bakanlığı Almanya'dan ağır silah talep ettiğini açıkladı

Peşmerge'nin Almanya'dan silah talep ettiği öğrenildi.

Peşmerge Bakanlığı Almanya'dan ağır silah talep ettiğini açıkladı

Irak’ya Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Salar Mihmed Cebar, Almanya Savunma Bakanlığı’ndan ağır ve gelişkin silahlar talep ettiklerini söyledi.

BasNews’e konuşan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Salar Mihmed Cebar, Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge mevzilerini ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı’na Peşmerge Güçleri’nin savaşta ihtiyaç duyduğu silahların yer aldığı bir liste sunduklarını söyledi.

Salar Mihemed Cebarî, Almanya Savunma Bakanı’ndan savaşın seyrini değiştiren anti-tank füzeleri gibi gelişkin ve ağır silah silahlar talep ettiklerini belirterek, “Peşmerge’nin gelişkin ve ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyledik” dedi.

Almanya Savunma Bakanı’nın Peşmerge için ağır silah talebine sıcak baktığını belirten Salar Mihemed Cebarî, Alman askeri uzmanlarının Peşmerge Güçleri’ne verdiği eğitime ilişkin ise “Şu ana kadar birkaç Peşmerge taburu koalisyon askeri uzmanlarınca eğitildi. Bir grup Peşmerge de ağır silah eğitimi için Almanya’ya gönderildi” ifadelerini kullandı.