Pentagon üzerinde Rus uçağı alarmı

Rusya'ya ait bir gözlem uçağının, Washington'da Pentagon ve Senato binaları üzerinde istihbarat uçuşu gerçekleştirdiği iddia edildi.

Pentagon üzerinde Rus uçağı alarmı

Rusya’ya ait Tupolev Tu-154 tipi bir gözlem uçağının, Washington’da Savunma Bakanlığı ve Senato binaları üzerinde istihbarat uçuşu gerçekleştirdiği iddia edildi.

The Washington Post‘un iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı habere göre Rus gözlem uçağı, Pentagon, ABD Senatosu ve diğer hükümet binalarının üzerinde uçtu.

Tupolev Tu-154 tipi uçağın istihbarat toplama amacıyla Washington’da uçtuğu tahmin edilirken, Senato polisinin alarma geçtiği ve uçuşun polis ve istihbarat birimleri tarafından izlendiği belirtildi.

Trump’ın üzerinde de uçtu

CNN’e göre, Washington’da yapılan gözlem uçuşunun ardından, Trump’ın tatilini yaptığı New Jersey üzerinde de bir gözlem uçuşu gerçekleştirildi.

Habertürk’ün aktardığına göre, ABD medyası uçuşların 1992’de Helsinki’de imzalanan Açık Semalar Anlaşması kapsamında olduğu değerlendirmesini yaptı. 32 ülkenin imzaladığı anlaşmaya göre, taraf ülkelerin silahsız gözlem uçakları taraf ülkelerin toprakları üzerinde uçuş gerçekleştirebiliyor. Anlaşma, hangi ülkede gözlem yapılacaksa o ülkeden bir ekibin uçakta bulunmasını zorunlu kılıyor.