Pentagon: "Menbiç'in içine ve batısına belirli bir kuvvet konuşlandırdık"

Pentagon Sözcüsü Davis, "Herkesin IŞİD'e odaklanması için Menbiç'in içine ve batısına belirli bir kuvvet konuşlandırdık" dedi.

Pentagon:

Pentagon Sözcüsü Davis, “Herkesin IŞİD’e odaklanması için Menbiç’in içine ve batısına belirli bir kuvvet konuşlandırdık” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Menbiç’e hafta sonu konuşlandırılan askerilerin “güvence verme ve caydırma” amaçlı olarak bölgeye gönderildiğini ancak başka kuvvetlerle çatışmaya girme yetkilerinin olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, “Koalisyonun parçası olarak güvence verme ve caydırma amaçlı Menbiç’in içine ve etrafına ABD askerleri konuşlandırıldı. Bu görev IŞİD’den başka bir tarafa saldıran tarafları caydırmak içindir” ifadelerini kullandı.

Türkiye destekli güçlerin batıdan şehre yaklaştığını, Suriye Ordusu konvoylarının ve Rus birliklerinin bölgeye geldiğini gördüklerini ifade eden Davis, Menbiç’i PYD’nin başını çektiği Menbiç Askeri Konseyi’nin kontrol ettiğini söyledi.