Pentagon KDHC'ye yönelik önleyici saldırı planını tamamladı

ABD Savunma Bakanı James Mattis yaptığı açıklamayla KDHC’nin nükleer silah geliştirmeye devam ederek kendi rejiminin ve halkının sonunu hazırladığını söyledi. Pentagon ise KDHC’ye karşı B-1B ağır bombardıman uçaklarının da dahil olduğu bir önleyici saldırı planını tamamladığını duyurdu. Kore yarımadasında, KDHC’ye karşı ABD ve Güney Kore’nin başını çektiği emperyalist saldırganlık artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde KDHC... View Article

Pentagon KDHC'ye yönelik önleyici saldırı planını tamamladı

ABD Savunma Bakanı James Mattis yaptığı açıklamayla KDHC’nin nükleer silah geliştirmeye devam ederek kendi rejiminin ve halkının sonunu hazırladığını söyledi. Pentagon ise KDHC’ye karşı B-1B ağır bombardıman uçaklarının da dahil olduğu bir önleyici saldırı planını tamamladığını duyurdu.

Kore yarımadasında, KDHC’ye karşı ABD ve Güney Kore’nin başını çektiği emperyalist saldırganlık artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde KDHC yönetimi, emperyalist saldırganlığa misilleme olarak ABD’ye bağlı Guam Adasını vurabileceğini belirtmişti. ABD Pasifik Hava Kuvvetleri Komutanı General Terrence O’Shaughnessy ise “Çağrıldığında, seçtiğimiz zaman ve yerde hızla, ölümcül ve ezici bir kuvvetle karşılık vermeye hazırız” dedi.

Pentagon’un KDHC’ye karşı hazırladığı önleyici saldırı planına dahil edilen B-1B ağır bombardıman uçakları Mayıs ayından beri KDHC sınırında 11 tatbikat gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen son tatbikat geçtiğimiz Pazartesi günü yapıldı. Ayrıca bu bombardıman uçaklarının 6 tanesi Guam Adası’nda konuşlandırılmış durumda.

KDHC halkı sokaklarda

KDHC halkı ise artan emperyalist tehditlere karşı Çarşamba günü Pyongyang’da bulunan Kim Il Sung meydanında toplanarak ABD emperyalizmine ve tehditlere karşı boyun eğmeyeceğini gösterdi.