'Pembe trambüs'ten sonra şimdi de kızlara özel 'kitap kafe'!

Diyarbakır'da da yalnızca kız öğrencilere özel 'kitap kafe' açıldı.

'Pembe trambüs'ten sonra şimdi de kızlara özel 'kitap kafe'!

AKP gericiliğinin adım adım şeriat kurallarını devreye soktuğu Türkiye’de, Malatya’da yalnızca kadınların kullanabileceği ‘pembe otobüs’ uygulamasından sonra, Diyarbakır’da da yalnızca kız öğrencilere özel ‘kitap kafe’ açıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde açılan kafe, Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ adı altında desteğiyle, Diyarbakır Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından faaliyete sokuldu.

AA‘nın haberine göre, ‘kafe sorumlusu’ Sümeyye Gökdemir, kafeye okullara yakın olması nedeniyle kız çocuklarının rahatlıkla gelebileceğini aktardı.

“Erkekler olmadığı için mutluyuz”

İmam hatip öğrencileri de kızlara yönelik bir yer açılmasının ‘sevindirici’ olduğunu söyledi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Timoçin, kafede ‘rahat bir çalışma ortamına kavuştuklarını belirterek, “Kızlara yönelik ilk kez böyle bir yer açılıyor. Rahatça gelebileceğimiz bir yer. Erkeklerle aynı ortamı paylaşmadığımız için mutluyuz. Bu kafede ufkumuzun açılacağını düşündüğüm çok sayıda kitap var. En önemlisi ders çalışabileceğimiz bir ortam da var. Üniversiteye hazırlanırken ders çalışmak için burayı tercih edeceğim.” diye konuştu.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/09/19/gerici-cozum-seferlerine-basladi/