Patronlardan işsizlik uyarısı: Genç nüfus en büyük tehdit olacak

Patronlar örgütü TÜSİAD'dan Hükümet'e işsizlik için uyarı geldi.

Patronlardan işsizlik uyarısı: Genç nüfus en büyük tehdit olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, patronlar örgütü Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret ederek TÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

TÜSİAD’dan açıklamaya göre, ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hükümet’e ‘işsizlik’ konusunda uyarıda bulunarak, tedbir alınmaması halinde genç nüfusun büyük bir ‘tehdit’ olacağını söyledi.

Açıklamaya göre Bilecik, “Gerekli adımları hızla atmazsak, düşük beceri düzeyine sahip ve ‘ne eğitimde ne de çalışma hayatında’ olan genç nüfusumuz, özellikle genç kadın nüfusumuz, bizi bekleyen en büyük tehdit olacaktır.” ifadesini kullandı.

Maliyetleri azaltın

Açıklamaya göre TÜSİAD şefinin Hükümet’ten bir başka talebi de emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırının gazına daha da basılmasıyla ilgili oldu.

Buna göre görüşmede ele alınan öncelikli konulardan birisi de “Kayıtlı kesimdeki katılıkların hafifletilmesi, güvenceli esnek çalışma biçimlerinin geliştirilmesi ve ücret dışı iş gücü maliyetlerinin hafifletilmesinin sürdürülmesi” konusuydu.