Patronlardan emekçilere asgari ücret hakareti: El parasıyla hovardalık yapmayın!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretteki artış talebine "El kesesiyle hovardalık yapmayın" ifadeleriyle karşlık verdi.

Patronlardan emekçilere asgari ücret hakareti: El parasıyla hovardalık yapmayın!

Milyonlarca emekçi sefalet düzeyindeki asgari ücrette artış oranının ne olacağının cevabını beklerken, patronların ‘Türkiye gerçekleri’nden habersiz açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Partileri AKP ile birlikte emekçilere yönelik hak gasplarında tarihlerinin en rahat dönemini yaşayan patron sınıfı kâr ve servetlerini katlamaya devam ederken, aldıkları ücretlerle en temel ihtiyaçlarını karşılamaktan bile uzak kalan emekçilerin talepleri sözkonusu olduğunda ‘ekonominin ne kadar zor durumda olduğu’ yalanına başvuruyor.

Patronlar adına asgari ücret görüşmelerine yürüten TİSK’in Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk-İş’in TÜİK’in açıklaması doğrultusunda 1893 lira olarak belirlediği asgari ücret talebi için “Türk-İş’in talebi Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil” diye konuşmuştu.

Patronlar tarafından ise asgari ücrete ilişkin son açıklama Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’den geldi. Özdebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada “Bir her zaman sıfırdan büyüktür. Siz asgari ücreti, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, 2 bin lira yaparsanız birçok kişinin bin 404 lira değil, sıfır alacağını hesaba katmanız lazım.” derken, işi hadsizliğie vurarak “El kesesinden hovardalık yapmayın. Ekonominin de bir rekabet gücü var.” ifadelerini kullandı.

İKİ YIL ÖNCEDEN GİDİYORMUŞUZ!

Devletin asgari geçim indirimi yardımını kesmesi nedeniyle “İşveren açısından bakıldığında 100 liralık bir zam yapılmış durumda” diyen Özdebir, “Bunun üzerine gelecek her zam artı bir yük oluşturacak. Bana göre artış oranının yüzde 10’u geçmemesi lazım. O da aşağı yukarı 250 liralık bir yük demektir. Asgari ücrette halihazırda iki yıl önceden gidiyoruz. Ekonominin bunu kaldırabilmesi zor. Bunun altından kalkabilmek için sanayide verimliği ve teknolojiyi artıracak, insan kaynağının niteliğini iyileştirecek çalışmaları bir an evvel yapmamız lazım.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/01/calisma-bakani-asgari-ucretliden-fedakarlik-bekliyor/

http://gazetemanifesto.com/2017/12/01/emekcilerin-gundemi-asgari-ucret-aclik-sinirina-yaklasilacak-mi/