Patronlar mutlu: Bu sistem ateşleyecek!

Referandumdan şaibeli bir şekilde yüzde 51 oyla 'Evet' sonucu çıkması patronları memnun etti.

Patronlar mutlu: Bu sistem ateşleyecek!

Referandumdan şaibeli bir şekilde yüzde 51 oyla ‘Evet’ sonucu çıkması patronları memnun etti.

İTO, İSO, MÜSİAD, TOBB ve DEİK’ten gelen açıklamalarda sonuçlarla birlikte “piyasalarda istikrar ve güvenin tazelendiği”ne işaret edilirken, TÜSİAD ise ‘reform’ çağrısı yaptı.

İTO: Rahat nefes aldık

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ekonomide yeni çıpanın “halkın ‘evet’i” olduğunu öne sürerek “Bu ‘evet’e üretimde, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar yakışır. Bekleyen reformlar için marşa basma fırsatı kapıda. Bugün hem yerli hem uluslararası yatırımcı rahat bir nefes aldı. Yatırımcı artık politik tartışma ve yeni belirsizlik kaynağı istemiyor. Yatırımcı Türkiye’nin uzun süredir beklenen reformlara odaklanmasını istiyor. Halkın iradesine dayalı ekonominin ilk harcı, ‘evet’le başlayacak reformlar olsun” dedi.

İSTİB: Ateşleyecek

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da “yönetimde çok başlılığın sona erdiğini” dile getirip “Halkın tercihiyle iktidara gelenlerin muktedir olduğu ve yine halkın oylarıyla gittiği bir sistemi hukuken de yürürlüğe sokmuş bulunuyoruz. Bu sistem, ülkemizin üretim gücünü de ateşleyecek ve teşvik edecektir” dedi.

İSO: Reformlar gerçekleşmeli

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da ortaya çıkan sonucun milletin birlik ve beraberliği esas alınarak tüm sorumlular tarafından doğru bir şekilde analiz edilip değerlendirileceğine inandıklarını kaydederken”Önümüzdeki dönemin ekonominin ana gündem maddesi olduğu, seçim atmosferinin yaşanmayacağı, ülkemizi yarınlara taşıyacak yapısal reformların gerçekleştirileceği bir dönem olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TOBB: Çarklar hızlanacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Hayata geçirilecek yeni sistemle güçlenen ve hızlanacak olan yönetim şekliyle daha hızlı kararlar almak ve icraata geçirmek mümkün olacaktır” dedi. Hisarcıklıoğlu, “devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını beklediklerini” söyleyerek şöyle devam etti: “Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir.”

DEİK: Sorunlar bitti

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Bu tercihte, geçmişte ülke yönetiminde yaşanan çift başlılık dahil, hükümet kuramama, ülkeyi koalisyonlara mahkum etme, hızlı karar alamama, bürokratik işleyişteki aksamalar gibi tüm yönetimsel sorunlar etkin olmuştur.” dedi.

MÜSİAD: Koşar adımlarla…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) yapılan açıklamada, “daha güçlü bir Türkiye için milletin üzerine düşeni yaptığı ve sandıkta kararını” açıkladığı öne sürüldü. Açıklamada, “Üretmeye ve güçlenmeye koşar adımlarla devam etmek en önemli önceliğimiz. Milletimizin kararı ülkemize hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulunuldu.

TÜSİAD’dan ‘reform’ çağrısı

TÜSİAD’dan ise dün sandıkların açılmasının ardından yapılan açıklamada “Türkiye’nin yapısal sorunlarının, dün olduğu gibi bugün de varlığını sürdürdüğüne dikkat çekilerek “Ekonomik büyümeye geri dönüşün, talep yönlü politikalar yerine verimlilik artışını destekleyen reformlar yoluyla mümkün olacak. Ulusal ve uluslararası ekonomik ortama güven ve güç kaynağı teşkil edecek yapısal reformların hayata geçirilmesi kritik önem taşıyor” denildi.