Patlama, Putin'in St. Petersburg'da olmasıyla ilişkilendiriliyor

Gerçekleşen patlamanın yanı sıra başka bir istasyonunda el yapımı bir patlayıcının etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Patlama, Putin'in St. Petersburg'da olmasıyla ilişkilendiriliyor

 

Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki metroda gerçekleşen patlama sonrası açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

Daha öncesinden 10 kişinin hayatını kaybettiği şekilde duyurulan patlama sonrasında, Rusya Uluslar Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada 10 değil, 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 20’yi aşkın kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada aynı zamanda, yine St. Petersburg’da bulunan Ploshchad Vosstaniya istasyonunda el yapımı bir patlayıcının etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Patlamanın gerekçesi henüz netleşmiş değil

Patlamanın gerekçesi olarak cihatçı terörizmden yoğun şekilde şüphelenilmesine rağmen Rus yetkililer henüz konuyla ilgili net bir bilgi paylaşmadı.

Sputnik’in yaptığı habere göre, Rusya Başsavcılık Sözcüsü Aleksandr Kurennoy, yaşanan patlamanın gerekçesi hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtti.

Kurennoy’un bu açıklamasına karşın Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov ise, yaşanan patlamanın Putin’in kentte bulunması ile arasında bir bağlantı olduğunu belirtti. Normal şartlar altında Putin’in Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmesi bekleniyordu.

Güncelleme (18:16):

Sputnik’in haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamada hayatını kaybedenlerin ve yaralananların ailelerine taziyelerini ileterek, “İstihbarat kurumlarının başkanlarıyla ve FSB Başkanı ile görüştüm. Güvenlik güçleri ve özel birimler çalışıyor, olayı açıklığa kavuşturmak için ellerinden geleni yapacaklar” dedi.

Güncelleme (18:45):

Gerçekleşen patlama sonrasında yarından itibaren geçerli olmak üzere ülkede 3 günlük yas ilan edildiği açıklandı.

Patlamanın ilk görüntüleri için:

http://gazetemanifesto.com/2017/04/03/video-st-petersburg-metrosunda-patlama-en-az-10-olu-cok-sayida-yarali-var/