Parti ile 1 Mayıs'a: İşte il il buluşma yer ve saatleri...

Türkiye Komünist Hareketi tüm Türkiye'de farklı noktalarda 1 Mayıs eylemlerine katılıyor.

Parti ile 1 Mayıs'a: İşte il il buluşma yer ve saatleri...

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi kent merkezleri ve işçi havzalarındaki eylemler, mitinglerle anılsa da, yurttaşlar Türkiye’nin başka şehirlerinde de alanlara çıkacak.

Gazete Manifesto olarak 1 Mayıs dizimizde bugün son sözü, kendi yerelliklerinde ‘Hayır’ın sesini ve Türkiye Komünist Hareketi’nin “İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen ve yeni bir cumhuriyet için Parti ile 1 Mayıs’a!” sloganını alanlarda yükseltecek yurttaşlarımıza verdik.

Türkiye Komünist Hareketi Türkiye genelinde yedi noktada 1 Mayıs eylemlerine katılacağını duyurmuştu. Bu iller şu şekilde: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Samsun, Mersin, Gaziantep.

Nimet Çakılkaya (Antalya): En haklı talebimiz olan eşit ve özgür bir yaşam için 1 Mayıs’ta alandayız. Kadınların ,çocukların istismar edilmediği,saldırganların korunup kollanmadığı bir Türkiye için 1 Mayıs’ta alandayız.Emekçilerin insanca yaşadığı, laikliğin tartışılmadığı yeni bir cumhuriyet için parti ile alandayız.

Mehmet Göktepe (Samsun): Referandum sonrası başlayan ‘Hayır’ eylemlerini 1 Mayıs’a taşımak için Samsun’da parti ile alanda olacağız. AKP’nin oy deposu olarak gördüğü bu şehrin farklı bir yüzü daha olduğunu herkes görecek. Sömürüyü en ağır şartlarda yaşayan işçilerin yanında dolaylı yollardan sistemin sömürüsüne maruz kalan bizlerde 1 Mayıs’tayız. Yaşam biçimlerimize yapılan müdahalelere sürekli artan dinci gerici baskıya karşı çıkmak zorundayız. Bugün ihtiyacımız olan şey yeni bir cumhuriyet adlı adınca sosyalist bir cumhuriyettir. Kendimizin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için, herkesi 1 Mayıs’ta onurlu bir duruş sergilemek için parti saflarına davet ediyorum.

Sibel Altıntaş (Gaziantep): 15 yıllık AKP döneminin en ağır yıkımını yaşayan bir kent Antep… AKP iktidara geldiği dönemde başlayan Irak işgaliyle özellikle Suriye savaşıyla doruğa çıkmıştır bu yıkım. Suriye’den gelen mültecilerle, işsizlik çoğalmış, ucuz emek ve güvencesiz çalışma koşulları yerleşik bir hal almış durumdadır. Bunun yanında gerici-barbar çetelerin anayurdu haline gelmiş durumdadır. Kentin ilerici, sosyalist, sol emek örgütlerinin seslerinin çıkartılmaması için bütün baskıcı uygulamaları olağan bir durummuş gibi uygulamaya geçirmiştir. Özellikle 15 Temmuz sonrası emek örgütlerindeki örgütlü emekçilerin büyük oranda dağıtılmaya çalışıldığı bir dönemde 1 Mayıs’a örgütlü olarak katılmanın elzem olduğunu düşünüyorum. Türkiye toplumuna dayatılan örgütsüzlüğe karşı memleketimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’a örgütlü bir biçimde Türkiye Komünist Hareketi saflarında katılıyorum. Ortadoğu’daki savaşta özel bir durumda olan Gaziantep’te emekçileri, kadınları, öğrencileri bu gidişata dur demek için 16 Nisan’da gidip ‘Hayır’ diyenlerin hile ve gaspla yok sayılan ‘Hayır’larına sahip çıkmak için birlikte yürümeye, mücadeleyi güçlendirmeye davet ediyorum. Gelin geleceğimizi birlikte kuralım!

Şerife Can (Mersin): Partimiz bu yıl 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Samsun, Antalya’nın yanı sıra Mersin’de de alanlardaki yerini alma kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Mersin’de de tüm üyelerimiz ve dostlarımızla birlikte referandumun hemen ardından yoğun bir 1 Mayıs çalışması içine girdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yerellikte üyelerimiz Anadolu Cam Sanayi ve Paşabahçe’den işten atılan işçi arkadaşlarımızla birlikte Cam’da Sınıf Tavrı pankartı yanında işçi sınıfının partisinin bayrağını alanlarda yükseltecek. Bizim için 2017 1 Mayısı’nın öznel açıdan bu tür bir önemi var. Fakat bundan da önemlisi, çok büyük bir işçi havzası olan Çukurova, geçtiğimiz referandumda Hayır’ın sesinin en gür çıktığı yerlerden birisiydi. Bu bağlamda Hayır’ın içindeki seslerden ‘Hayır bize yeni bir cumhuriyet gerek, sosyalist cumhuriyet gerek’ sesini yükseltmek, öne çıkarmak; ‘Hayır’ı ete kemiğe büründürmek de bu seneki 1 Mayıs ve sonrasındaki mücadele dolu günlerin ana başlığı olacaktır, olmalıdır. Komünistler gerek Çukurova’da gerekse tüm yurtta üzerlerine düşen bu tarihsel görevin bilincindedir ve bu bilinçle alanlardaki yerlerini alacaktır.