PAKPEN'de sendika düşmanlığına direnen işçiler kararlı

Konya'da PAKPEN patronunun sendika düşmanlığına karşı işçilerin direnişi sürüyor.

PAKPEN'de sendika düşmanlığına direnen işçiler kararlı

Konya’da PAKPEN işçilerinin işten atılan 34 arkadaşlarının işe iadelerinin sağlanması ve toplu sözleşme haklarının tanınması amacıyla başlattığı eylem 11.gününde de devam etti.

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve PVC kapı, pencere, panjur, kepenk sistemleri üreten PAKPEN’de Petrol-İş Sendikası, yeni dönem toplu sözleşme için ağustos ayında Çalışma Bakanlığı’ndan yetki aldı. Ancak patron, önce yetki iznine itiraz etti, ardından da sendika üyesi 34 işçiyi işten çıkarttı.

İşçilere ‘eylemi bitirin’ baskısı

Patronun sendika düşmanı uygulamalarına ve işten çıkarmalara karşı sessiz kalmayan işçiler eylemlerini günlerdir sürdürüyor. Bugün de şirketin yönetim binasına sloganlarla yürüyüş gerçekleştiren PAKPEN işçileri, haklarını alıncaya kadar eylemlere devam edeceklerini belirtti.

Manifesto‘nun edindiği bilgiye göre, fabrika yönetiminin ardından bölüm yöneticileri de eylemlerin sonlandırılması için işçilere baskı uygulamaya başladı. Ancak baskılara boyun eğmeyeceğini belirten PAKPEN işçileri, direnişe devam etme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.