PAKPEN işçilerinden eylem

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki 3. Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan PAKPEN işçileri, geçtiğimiz hafta işten atılan arkadaşları için Petrol-İş Sendikası öncülüğünde Konya merkez Zafer Meydanı’nda eylem yaptı. Sendika üyesi işçiler, işten atılan arkadaşları işe iade edilinceye kadar eylemlere devam edeceklerini belirttiler. Sürece ilişkin görüşlerini aldığımız PAKPEN işçileri, sendikal ve toplu sözleşme haklarının engellenemeyeceğini ve eylemlere devam edeceklerini... View Article

PAKPEN işçilerinden eylem

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki 3. Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan PAKPEN işçileri, geçtiğimiz hafta işten atılan arkadaşları için Petrol-İş Sendikası öncülüğünde Konya merkez Zafer Meydanı’nda eylem yaptı.

Sendika üyesi işçiler, işten atılan arkadaşları işe iade edilinceye kadar eylemlere devam edeceklerini belirttiler. Sürece ilişkin görüşlerini aldığımız PAKPEN işçileri, sendikal ve toplu sözleşme haklarının engellenemeyeceğini ve eylemlere devam edeceklerini ifade ettiler.

Eylemde sık sık “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Sendikal Hakkımız Engellenemez”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Pakpen Şaşırma Sabrımızı Taşırma” sloganı atan işçiler, Pazartesinden itibaren işten atılan işçiler ve aileleri ile birlikte fabrika önünde direnişe devam edeceklerini açıkladılar. Konya Sınıf Tavrı’ndan işçilerinde destek verdiği eylem, işçilerin yarın fabrika önünde buluşma kararıyla son buldu.