Pakistan'da offshore şirketlere soruşturma

Pakistan'da Ulusal Hesap Verebilirlik Bürosu (NAB), Panama Belgeleri'nde adı geçen Pakistan vatandaşlarının üzerine kayıtlı offshore şirketler hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Pakistan'da offshore şirketlere soruşturma

Pakistan’da, Panama Belgeleri’nde adı geçen Pakistan vatandaşlarına ait offshore şirketler hakkında soruşturma başlatılması kararı verildi.

Pakistan’da yayın yapan Express News gazetesinin haberine göre, NAB Başkanı Yargıç Cavit İkbal, aralarında siyasetçi ve bürokratların da olduğu Pakistan vatandaşlarına ait Panama ve İngiliz Virgin Adaları’nda kayıtlı 435 şirketin hesaplarının incelenmesini istedi.

Yargıç İkbal, Pakistan Merkez Bankası, Federal Gelir İdaresi, Pakistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Federal Soruşturma Bürosu ile diğer ilgili kurumlardan firmalar hakkında bilgi toplanmasını talep etti.

Söz konusu şirketlerin sahipleri arasında eski Başbakan Navaz Şerif de bulunuyor. Şerif’in hem Panama’da hem de Virgin Adaları’nda adına kayıtlı şirketler olduğu ortaya çıkmıştı.

Ülkede 3 dönem başbakanlık görevini yürüten Şerif, söz konusu şirketleri mal varlığı bildiriminde belirtmediği gerekçesiyle geçen temmuz ayında Yüksek Mahkeme tarafından görevinden alınmıştı.