Özakça'ya 'İnsanlara moral oldun' soruşturması!

Açlık grevi direnişindeki tutuklu eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya 'Moral vermek' de soruşturma konusu oldu.

Özakça'ya 'İnsanlara moral oldun' soruşturması!

Açlık grevi direnişinde 161 günü geride bırakan tutuklu eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya ‘Moral vermek’ de soruşturma konusu oldu.

KHK ile işlerinden edilen ve işlerine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, açlık grevinin 162. gününde. Cezaevi hastanesinde tutulan eğitimcilere yönelik hukuksuzluklar da devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit‘in haberine göre, acil talepli başvuruyu reddeden AİHM’in isteğiyle götürüldükleri Numune Hastanesi’nin raporunda; “Mevcut bulgulara göre hayati tehlike arz eder. Hayatını yalnız başına idame ettiremez” ifadeleri yer almasına rağmen Gülmen ile Özakça, Sincan Cezaevi Kampus Hastenesi’nde günlerce tecritte kaldı. Önceki gün kabul edilen refakatçi talebiyle Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile Gülmen’in kardeşi Beyza Özakça refakatçi olarak hastaneye girebildi. Aynı gün eşi ile cezaevi görüşünde bir araya gelen Esra Özakça, “Çok değişim var, çok zayıf. Yanakları çökmüş” dedi.

Özakça’nın anlattıklarına göre; boşaltılan hastane koridorunda arada bir boş oda olmak üzere tecrit altında tutulan Gülmen ile Özakça, pencereden yüksek sesle konuşarak birbirleriyle dayanışmaya devam etti. Aradaki boş odadan kamera aracılığıyla gizli çekim yapan iki gardiyanı gören Özakça, bağırarak konuşmaya çalışan Nuriye ve Semih’i herkesin rahatlıkla duyabileceğini, gizli çekimin suç olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gülmen ile Özakça’nın yakınları, direnişçilerin son durumunu merak edenler için cezaevi yönetiminden fotoğraf çekilmesini talep ediyor. Gardiyanların çekim yaptığı cezaevinin yönetimi, 85 gündür “Makine bozuk” yanıtı ile yakınların isteğini reddediyor.

Açlık grevinin 132. gününde telefon aracılığıyla “Adaleti, onuru, ekmeği beraber savunacağız. Güzel günler, güneşli günler bizi bekliyor” mesajı veren Özakça’ya “İnsanlara moral olma” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Esra Özakça, eşiyle görüşmesinin 17. saniyesinde telefonu kestiklerini anımsatarak “İzole etmeye çalışıyorlar” yorumu yaptı. Esra Özakça eşinin kitap sıkıntısı çektiğini de belirterek “Elinde olmayan kitaplar elindeymiş gibi davranıyorlar. Benim verdiğim kitapların üstünden bir hafta geçti hâlâ eline ulaşmamış” diye konuştu.