Otopark için eylem yapan avukatlara 10 yıl hapis istendi

Uşak’ta otopark hakkı için eylem yapan avukatlara iki suçlamayla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Otopark için eylem yapan avukatlara 10 yıl hapis istendi

Uşak’ta otopark hakkı için eylem yapan avukatlara iki suçlamayla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adliye otoparkında Avukat Feride Evran’a ait otomobil, 14 Haziran 2016’da başsavcılık talimatıyla çekildi.

Avukatlar da 16 Haziran 2016’da otomobilleriyle adliye girişinde eylem yaparak avukatlara ayrılan otoparkların başka adliye çalışanları ve vatandaşlar tarafından usülsüz bir şekilde kullandığını kaydetti.

Protestoya ‘ağır ceza’

Eylemin ardından Uşak başsavcılığı, aralarında Uşak Baro Başkanı Gürcan Sağcan’ın da bulunduğu 32 avukat hakkında ‘ulaşım araçlarını alıkoyma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından Uşak 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Savcılık, avukatlara 10’ar yıla kadar hapis istedi.

Kıyas yaptı, durumu anlattı

Baro başkanı Gürcan Sağcan eylemlerine dair şu bilgiler verdi ve bir de kıyas yaptı: “Duruşmaya yetişmeye çalışan avukat arkadaşımız, boş yer bulamadığı için resmi araçlara ayrılan yere aracını park etmek zorunda kalmıştır. Cumhuriyet başsavcısının bizzat verdiği talimatla, arkadaşımızın aracı yönetmeliğe aykırı bir şekilde çekiciyle otoparktan çektirilmiştir. Avukatların onurunu kıran bu hukuksuz olayı protesto etmek, basına sesimizi duyurmak amacıyla 16 Haziran’da o dönemki baro başkanımızca basın açıklaması yapılmış ve otoparktaki yetersizliği göstermek amacıyla da 32 avukat arkadaşımız araçlarıyla gelip otoparka park ettiğinde araçlarını otoparkın almadığı, araçların dışarda kaldığı basın tarafından da görülmüştür. 8 Kasım’da kendilerine otopark tahsis edilmesini isteyen 32 avukat hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 yıl hapis cezası istenirken, aynı tarihte Kayseri’de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın avukatlara tahsis ettiği otoparkın açılışı yapılmaktadır. Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı meslektaşları olan avukatlara gereken değeri vererek otopark tahsis etmektedir. Uşak Cumhuriyet Başsavcısı da meslektaşları olan avukatları 10 yıl hapislerde süründürmek için dava açmaktadır.”