Osman Gökçek dünkü 'Evet' etkinliğine yargıyı da çağırmış!

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in 'Gelecek İçin Evet' toplantısına idare mahkemelerinin başkanlarını da çağırdığı ortaya çıktı.

Osman Gökçek dünkü 'Evet' etkinliğine yargıyı da çağırmış!

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in, dün başkanlığını yaptığı Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF) adlı yandaş kuruluşun evsahipliğinde gerçekleşen ‘Gelecek İçin Evet’ başlıklı referandum toplantısı için idare mahkemelerinin başkanlarına davetiye gönderdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet‘in haberine göre, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen ‘Gelecek İçin Evet’ başlıklı toplantı için idare mahkemelerinin başkanlarına davetiye gönderdi.

Davetiyeden sonra da mahkeme başkanı hâkimler makamlarından aranarak, kendilerine toplantıya katılıp katılmayacakları soruldu.

Mahkeme başkanları tepki gösterdi

İdare mahkemesi başkanlarının davetiye gönderilmesini ve ardından da telefonla aranarak katılım için teyit istenmesini tepkiyle karşıladıkları ve bunu bir tür ‘fişleme’ olarak değerlendirdikleri belirtildi.

Erdoğan övmüştü

Erdoğan, sözkonusu etkinlikte yaptığı konuşmada Osman Gökçek’i de “Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Başkanı Osman Gökçek kardeşimiz 15 Temmuz gecesi ilk direniş meşalesini yakanlardan biri olmuştur” diyerek övmüş ve “Saat 23:00 civarında televizyondan gençlerimizi, milletimizi darbecilere karşı direnmeye çağıran Osman kardeşime ve şahsında tüm Ankara gençliğine dik duruşları ve kararlılıkları için teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız 2015 yılındaki buluşmamızda ‘bu gençlik tarih yazacak’ demiştim. Hamdolsun 15 Temmuz’da bu gençlik tarih yazdı” ifadelerini kullanmıştı.