Oslo'da bir tuhaf 'özgürlük forumu'

'Yetmez ama evet'çi liberal yazar Elif Şafak, Norveç'te adı 'Özgürlük Forumu' olarak bir etkinliğin konuğu oldu.

Oslo'da bir tuhaf 'özgürlük forumu'

Norveç’in başkenti Oslo’da 2009 yılından beri her yıl düzenlenen Oslo Özgürlük Forumu bu sene de 22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti.

Forumun katılımcıları arasında ise Venezuela’da Bolivarcı devrime ve Maduro’ya karşı müdahale çağrılarında bulunan ve Latin Amerika’da ABD emperyalizmi’nin sesi olan Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) genel sekteri Louis Almagra ile yine Venezuela’da şiddet eylemlerini organize etmek suçuyla tutuklanan sağcı muhalefet üyesi Antonietta Ledezma gibi isimler bulunuyor.

Etkinlikte dikkat çeken ve konuşma yapan bir diğer isim ise yakın döneme kadar AKP’nin ‘organik aydın’ görevini üstlenen, 2010 referandumunda ‘Yetmez ama Evet’ diyen ve AKP-Cemaat ortaklığı döneminde iktidara verdiği destekle bilinen liberal yazar Elif Şafak oldu.

Bütün katılımcıların ortak özelliği ise ABD ve NATO’nun politikalarıyla uygun hareket eden ve coğrafya farketmeksizin ilerici ve sol hükümetlere karşı emperyalist politikaları destekleyen isimler olmaları.

Forumun isminin “Özgürlük Forumu” olmasına rağmen içeriğinin özgürlük ile hiç bir ilgisinin olmadığı ve katılımcılarının da emperyalist politikaların temsilcileri olduğunda kuşku bulunmuyor.