Oscar'a aday ama ABD'ye girişi yasak

En İyi Yabancı Film dalında Oscar'a aday gösterilen İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin ABD'ye giremeyeceği öğrenildi.

Oscar'a aday ama ABD'ye girişi yasak

ABD tarafından yedi ülkenin vatandaşlarına getirilen vize yasağının, Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’yi de etkileyeceği ortaya çıktı. En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday gösterilen yönetmen, Oscar törenine katılamayacak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın savaştan kaçan Suriyeliler’in ülkeye girişini durdurup nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına üç aylık vize kısıtlaması getirmesi İranlı yönetmen Asghar Farhadi’yi de etkiledi.

Törene katılamayabilir

“Satıcı” filmiyle En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterilen Farhadi’nin 26 Şubat’ta gerçekleşecek Oscar törenine katılamayacağı bildirildi.

2012 yılında, “Bir Ayrılık” filmiyle En İyi Yabancı Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerini kazanan Farhadi, bu yıl yasak nedeniyle ödül töreni için ABD’ye gidemeyebileceğini söyledi.

Ulusal İran Amerikan Konseyi Başkanı Trita Parsi de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Teyit edildi: Asghar Farhadi’nin Oscar törenine katılmak için ABD’ye girişine izin verilmeyecek” ifadesini kullandı.