Ortaokul öğretmeninden Atatürk'e hakaret

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir öğretmen, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret dolu ifadeler içeren bir mesaj paylaştı

Ortaokul öğretmeninden Atatürk'e hakaret

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir öğretmen, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret dolu ifadeler içeren bir mesaj paylaştı. Atatürk hakkında “şapkalı dümbük”, “mason ajanı” gibi ifadeler kullanan gerici öğretmen şikayetler sonucunda görevinden uzaklaştırıldı.

Şehit İsmet Kayar Ortaokulu’nda görev yapan Muhammed Tuğrul adlı öğretmen, sosyal medya ağı Facebook’ta Atatürk’le ilgili yapılan bir paylaşıma yaptığı ‘yorum’da “Atatürk bir milletin kaderiyle oynayan, ırkı, dini mezhebi, meşrebi belli olmayan, küçücük haritaya latin zırvasını boyunduruk yapan bir mason ajanıydı. Binlerce vatandaşımın ölümüne sebep olmasa, ülkemizin namusunu 7 düvele altın tepside sunmasa sevebilirdim belki şapkalı dümbüğü.” ifadelerini kullandı.

 

Soruşturma başlatıldı

27 Ocak tarihinde yapılan bu ‘yorum’un ardından yapılan çok sayıda şikayetin sonucunda Gaziantep Valiliği bugün gerici öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İslahiye ilçemizde öğretmen olarak görev yapan M.T. adlı şahsa ait sosyal medya hesabından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhine paylaşımda bulunulduğu yönündeki iddialar nedeniyle Valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve adı geçen şahıs 24.02.2017 tarihi itibariyle görevinden uzaklaştırılmıştır.”