Ortadoğu’yu anlama kılavuzu

Ortadoğu’yu anlama kılavuzu

18-06-2017 10:46

Dünyanın en önemli enerji kaynaklarının bulunduğu ve bu nedenle emperyalizmin doğrudan veya dolaylı müdahalelerinin eksik olmadığı Ortadoğu’da dostluklar, ittifaklar, düşmanlıklar her an değişebiliyor. Türkiye’de 1923 Cumhuriyeti’nin mesafeli olduğu Ortadoğu’ya balıklama dalan İkinci Cumhuriyet rejimini anlamak için Ortadoğu’yu anlamak da önemli. Müslümanlar arasında eksik olmayan çatışmaların ve kavgaların ne olduğunun pek bilinmemesi, tarafların anlaşılamaması aynı zamanda... View Article

Dünyanın en önemli enerji kaynaklarının bulunduğu ve bu nedenle emperyalizmin doğrudan veya dolaylı müdahalelerinin eksik olmadığı Ortadoğu’da dostluklar, ittifaklar, düşmanlıklar her an değişebiliyor. Türkiye’de 1923 Cumhuriyeti’nin mesafeli olduğu Ortadoğu’ya balıklama dalan İkinci Cumhuriyet rejimini anlamak için Ortadoğu’yu anlamak da önemli.

Müslümanlar arasında eksik olmayan çatışmaların ve kavgaların ne olduğunun pek bilinmemesi, tarafların anlaşılamaması aynı zamanda sağlıklı tepkileri de engelliyor. Emperyalizmin oyun alanı Ortadoğu’da Sünniler ve Şiileri, İsrail’i, şeyhlikleri, Müslüman Kardeşleri anlamadan Türkiye’nin geleceğinin de görülmesi mümkün değil.

PUSULA bölümümüzde bu hafta “Ortadoğu’yu anlama kılavuzu” ana başlığıyla dört yazı bulunuyor. “Ortadoğu’da sorun ne?” yazısı dışında, dosya içerisinde “Şii kuşak mı yaratılmak isteniyor?”, “Emperyalizmin kuklası Sünnilik” ve “AKP’nin seraba dönen hülyaları” yazıları okunabilir.