Orta Amerika'da yeni kasırga felaketi: En az 22 ölü

Nate kasırgası Kosta Rika, Nikaragua ve Honduras'ta en az 22 kişinin ölümüne yol açtı.

Orta Amerika'da yeni kasırga felaketi: En az 22 ölü

Kosta Rika, Nikaragua ve Honduras’ta en az 22 kişinin ölümüne yol açan Nate kasırgası ABD’ye doğru ilerlemeye başladı.

BBC‘nin haberine göre 20 kişinin de kayıp olduğu Orta Amerika ülkelerinde acil durum ilan edildi. Kasırga yoğun yağışa ve yolları tıkayıp, köprüleri ve evleri yok eden toprak kaymaları ve sele neden oldu.

Kosta Rika’da yaklaşık 400 bin kişinin suyu kesilirken, binlerce kişi geceyi sığınaklarda geçirdi. Tren seferleri ve onlarca uçuş iptal edildi. 10’dan fazla milli park da ziyarete kapatıldı.

Kosta Rika’da 8 kişinin ölümüne yola açan kasırga, kuzeye ilerleyip geçtiği Nikarakagua’da da 11 kişinin yaşanmına mal oldu. Nikaragua’da altyapı da kasırgadan büyük zarar gördü.

Honduras’ta da üç kişi ölürken, bazı kişilerden de haber alınamadığı bildirildi. El Salvador’da da bir kişi toprak kayması nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD’ye yaklaşıyor

Uzmanlar Nate kasırgasının güçlenip kategori 1 kasırgaya dönüştükten sonra Pazar günü ABD’nin güney kıyılarına ulaşması bekleniyor. Florida’dan Teksas’a dek bölgede yaşayanlar fırtınaya hazırlıklı olmaları için uyarıldı. Nate, ABD’ye ulaşırsa bu yıl ülkeyi vuran üçüncü bu tür felaket olacak. Hem Teksas hem de Florida hala Harvey ve İrma Kasırgaları’nın yaralarını sarmaya çalışıyor.