Orhan Gencebay: Evrimden daha mantıklı bir açıklama yok

Orhan Gencebay, lise son sınıf biyoloji derslerinden evrim kuramının çıkarılmasıyla ilgili soruya "Evrim son zamanlarda yapılan en mantıklı açıklama" diye yanıt verdi.

Orhan Gencebay: Evrimden daha mantıklı bir açıklama yok

Orhan Gencebay, lise son sınıf biyoloji dersinin müfredatından evrim kuramının çıkarılmasıyla ilgili soruya “Evrim son zamanlarda yapılan en mantıklı açıklama” diye yanıt verdi.

Gazete Duvar’a konuşan Gencebay, konuyla ilgili soruya cevabında “Evrimi bilim insanlarının hepsi kabul etmiyor ama son zamanlarda yapılan en mantıklı açıklama. %50’si kabul edilmemiş olsa bile diğer %50’si doğru. Dinozor çağından sonra, minicik bir organizmadan türeyerek bugüne gelinen noktada bu konu hakkında yapılan daha iyi bir açıklama yok” ifadelerini kullandı.

“Kimseye ‘oyu buna atalım’ demem”

Gencebay, referandum tartışmalarına ilişkin de “Siyasi olarak benim de bir fikrim tabii ki var ama hiçbir zaman fikrimin ne olduğunu kimseye söylememişimdir. Her duyarlı vatandaş gibi oyumu kullanırım ama hiçbir zaman kimseye oyumu buna attım ya da ona atalım dememişimdir. Kimseyi etkilemek istemem çünkü. Kendime ve sisteme saygımdan dolayı beni sevenleri hiç yönlendirmedim bugüne kadar. Herkesin özgürlüğüne saygı duymuşumdur. Benim özgürlük anlayışım bu!” diye konuştu.