"Örgüt üyeleri Albert Camus ve Baruch Spinoza"

Mardin Cumhuriyet Savcılığı Albert Camus ve Baruch Spinoza'yı örgüt üyesi yaptı.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir için hazırlanan iddianamede, Erdemir’in not defterinde bulunan Albert Camus ve Spinoza’nın isimlerinin savcılık tarafından ‘örgüt üyesi’ olarak değerlendirdiği belirtildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir ve yine kapatılan Gün Radyo çalışanı Ahmet Gülmez 17 Şubat 2016’ta Mardin’de gözaltına alınmış ve ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Nevin ve Ahmet hakkında Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi ve 7 Nisan’da davanın duruşması görüldü.

[Haber görseli]

Filozoflar ‘örgüt üyesi’ görüldü

IMP News’in haberine göre, dünyaca ünlü filozoflar Baruch Spinoza ve Albert Camus da mahkeme kayıtlarına PKK’li olarak geçti. Everest yayınlarından çıkan Spinoza Günlüğü isimli kitaptan kullanılan filozof Spinoza’nın ismi ve ünlü Fransız filozof Albert Camus’un not defterinde bulunan isimlerinden yola çıkan savcı “Örgüt üyeleri Spinoza ve Albert Camus’a ait kitaplar” ifadesini iddianameye ekledi.

Yine her iki gazetecinin yayın organlarından haber paylaşması “Örgütsel faaliyet” olarak gösterildi.

Savcı, Nevin ve Ahmet’in “Basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” iddiasından cezalandırılmasını istedi.