Onur Yürüyüşü'ne İstiklal'de polis saldırısı! Gözaltı sayısı belli oldu...

İstanbul polisi bugün İstiklal Caddesi'nde Onur Yürüyüşü için toplananlara saldırdı.

Onur Yürüyüşü'ne İstiklal'de polis saldırısı! Gözaltı sayısı belli oldu...

15. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu’nda toplanan ve elinde gökkuşağı bayrağı taşıyan vatandaşların İstiklal Caddesi’ne girmesine polis izin vermedi. Toplamda 44 kişi gözaltına alındı. Müdahaleler sırasında plastik mermi, cop, biber gazı ve polis köpekleri de kullanıldı.

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen 15. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu’nda toplanan vatandaşların İstiklal Caddesi’ne girmesine polis tarafından izin vermedi. Bazı LGBTİ aktivistleri İstiklal Caddesi’ne girmeye çalışırken gözaltına alındı.

“Başka renk mi bulamadınız?”

Polis Tünel Meydan’dan İstiklal Caddesi’ne girmeye çalışan bir kişinin elindeki gökkuşağı renklerinde şemsiyeye el koymaya çalıştı. Kadının şemsiyeyi vermemesi üzerine “Başka renk mi bulamadınız?” dedi. Gezmeye gittiğini söyleyen feministlere polis “Bal gibi belli, siz eyleme gidiyorsunuz” dedi. Aktivistlerin bayraklarına ve rozetlerine el koyulurken, şemsiyeleriyle İstiklal’e girdiler.

Saat 17.00 sıralarında 50 kişilik bir grup slogan atarak İstiklal Caddesinde yürümeye başladı. Arkalarından koşan polis, bazılarını gözaltına aldı.

Beyoğlu’ndaki sokak kameraları “geçici olarak servis dışı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir kameralarından Taksim ve İstiklal Caddesi’nden iki noktadan yayın yapan üç kamera, sabah saatlerinden itibaren servis dışı bırakıldı.

İstanbul’daki tüm diğer kameralar çalışırken, Onur Yürüyüşü’nün düzenleneceği güzergahtaki kameraların “geçici olarak servis dışı” olması dikkat çekti.