'Online'yiz Ahmet Hakan!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Danıştay'ın yaz saati kararı nedeniyle Zerrin Güngör'ü 'tarafsız' ilan etti.

'Online'yiz Ahmet Hakan!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yaz saati uygulamasının Danıştay kararıyla durdurulmasının ardından, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında iliksiz cübbesinde düğme aramasıyla bilinen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ü ‘tarafsız’ ilan etti.

Yazılarında “hem nalına hem mıhına” görüntüsü verirken, bir çok kritik başlıkta Doğan Grubu adına AKP’ye destek vermesiyle bilinen Hakan, bu kez de yaz saati kararına “mal bulmuş Mağribi” edasıyla sarılarak Danıştay Başkanı’nı kurtarmaya çalıştı.

Hakan’ın bugünkü köşesinde yer alan ilgili bölüm şöyle:

“HABER şu:

Yaz saati uygulamasında önemli gelişme… Danıştay, yaz saati uygulamasını kalıcı hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini, bir velinin itirazı üzerine durdurdu.
*
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör için “taraflı, hükümet yanlısı” falan diyenler online mı?

İşte ‘tarafsız’ Zerrin Güngör

Hakan’ın ‘tarafsız’ ilan ettiği Zerrin Güngör’ün, Erdoğan’la Rize’de çay topladığı görüntüleri ve kızının Saray’daki kadroda yer aldığı ortaya çıkmıştı. Güngör’ün, darbe girişiminin ardından  dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e takdirlerini ilettiği ve “Selaları iyi düşünmüşsünüz” dediği öğrenilmişti.

Güngör’ü tanımlayan en akılda kalan hareketi ise, 2013 yılında o dönem Başbakan olan Erdoğan ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun arasında yaşanan gerginlik sırasında, iliksiz olan cübbesini kapatmaya çalışması olmuştu.

Ancak Güngör’ün artık Erdoğan’ın deyimiyle üzerindeki cübbeyi tamamen çıkardığı ve açıktan AKP sözcülüğüne soyunduğu hareketi ise, CHP’nin düzenlediği ‘Adalet Yürüyüşü’ ve ‘Adalet Kurultayı’ için ‘sözde’ ifadesini kullanması oluşuydu.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/07/akp-sozcusu-danistay-baskani-zerrin-gungor-cubbesini-ne-zaman-cikaracak/