Önemli iddia: Rusya Türkiye'den askeri üs talep edecek

Rusya'nın S-400 savunma sisteminin kurulmasından önce Türkiye'ye askeri üs talep edebileceği öne sürüldü.

Önemli iddia: Rusya Türkiye'den askeri üs talep edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara ziyaretinde, S-400 hava savunma sisteminin tedariki konusunda önemli mesafe katedildiği belirtilirken, bir başka kritik gelişme daha olduğu iddia edildi.

Habertürk’ten Bülent Aydemir‘in haberine göre, Rusya savunma şirketi Rostech’in başkanı Sergey Çemezov S-400’lerin 2019’a kadar Türkiye’ye verileceğini ifade ederken, savunma sisteminin kurulmasından önce Türkiye ile askeri-teknik işbirliği anlaşmasının imzalanacağını açıkladı.

Habere göre bu anlaşmanın imzalanması sadece S-400’lerin satışını kapsayıp kapsamadığı zaman içinde belli olacak, ancak askeri-teknik işbirliği anlaşması şu anlama geliyor: “Rusya S-400’lerin teslimatından önce Türkiye’de askerini konuşlandıracağı üs talep edebilir. Rus askerinin nerede konuşlanacağı, S-400’lerin nerelere yerleştirileceği, tahmini görev süresi ve diğer detaylar, bu anlaşmaya yazılacak. S-400’lerin ilk iki bataryası Suriye sınırına, biri Akdeniz’e doğru; diğerleri Marmara-Boğazlar-Ege-Karadeniz güvenliği için konuşlandırılacak.”