Önemli iddia: Doğu ve Güneydoğu'da sandıkları taşıyacaklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, HDP'nin güçlü olduğu bölgelerde sandıkların taşınmak istendiğini iddia etti.

Önemli iddia: Doğu ve Güneydoğu'da sandıkları taşıyacaklar

CHP Seçim Güvenliğinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıklayan HDP’nin güçlü olduğu bölgelerde sandıkların taşınmak istendiğini iddia etti.

Aksünger, HDP’nin güçlü olduğu bazı illerde seçim güvenliğine dikkat çekerek, bazı il ve ilçe seçim kurulu hakimlerinden aldıkları bilgiyi paylaştı. “OHAL’de en büyük problem Doğu ve Güneydoğu tarafında yaşanacak.” diyen Aksünger, Dihaber‘de yer alan habere göre şu bilgileri aktardı:

“Biz kendi il ve ilçe örgütlerimizden bazı ciddi sinyaller alıyoruz. Doğuda bir ilçede, ilçe seçim kurulundan bazı hakimler, ilçe başkanımızı çağırmış ve özellikle HDP’nin tulum çıkarttığı yerlerde sandıkları taşıyacaklarını söylemiş. Böyle bir yoklama yapmışlar. ‘Ne için’ diye sorduğunda da ‘Güvenliğini sağlayamayız’ cevabı verilmiş. Zaten mesele bu; Sandığın güvenliğini sağlayamıyorsan vatandaşın güvenliğini nasıl sağlayacaksın. Peki, sandıkları taşıdığın yerlere o kadar vatandaşını nasıl getireceksin. Sandıklar taşınırsa oyların atılıp atılmadığını belirlemek zor olacak.”