Önce "bizim Rabia'mız var" dedi sonra Sedat Peker'in adamını tribüne çağırdı

Erdoğan, Trabzon seyahatlerini sürdürdüğü esnada, Trabzonspor tribünlerinde çocuklara üzerlerinde mafya lideri Sedat Peker'in sözünün yazılı olduğu tişörtleri giydiren ve bu yüzden kendisine ceza verilen şahsı otobüsüne çağırdı.

Önce

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon seyahatlerini sürdürdüğü esnada, Trabzonspor tribünlerinde çocuklara üzerlerinde mafya lideri Sedat Peker’in sözünün yazılı olduğu tişörtleri giydiren ve bu yüzden kendisine ceza verilen şahsı otobüsüne çağırdı.

“Trabzon’un bir özelliği var. Hep tek bayrak, tek millet, tek vatan oldu. Bölücüler Trabzon’a giremedi. Bayrağımıza leke sürmek isteyenler, Trabzon’a giremedi. Yok ‘paralelmiş, oymuş, buymuş’ diyenler, Trabzon’a giremedi. Bizim Rabia’mız var. Bunu anlamayanlar da olabilir. Varsın anlamasınlar” diyen Erdoğan, kendisine Trabzonspor kaşkolü takmak isteyen, daha önce de defalarca kaşkol takan Jan Mari lakaplı Trabzonlu Gençler tribün lideri Mehmet Fındıkçı’yı otobüsün üstüne çağırdı. Fındıkçı otobüsün üzerine çıktı, kaşkolü Erdoğan’ın boynuna doladı ve cumhurbaşkanına sarıldı.

Mehmet Fındıkçı, Trabzonspor – Aytemiz Alanyaspor maçında tribünde bulunan bir grup çocuğa, organize suç örgütü liderliğinden hükümlü ünlü kabadayı Sedat Peker’in isminin ve bir sözünün harfleri yazan tişörtler giydirilmesi olayından 6222 sayılı kanun uyarınca tribünlerden 2 yıl men edilmişti. Koreografide “Reis Sedat Peker Bir Umuttur Yaşamak.” yazısı yer aldı. Özellikle sosyal medyada büyük tepki çeken yazı dolayısıyla, PFDK da Trabzonspor’a 15 bin TL para cezası verdi.