Okulda dayak skandalı: İki öğretmen, çocukları hastanelik etti

Uşak’ın Banaz İlçesi’nde görev yapan öğretmenler, iki öğrenciyi döverek hastanelik etti.

Okulda dayak skandalı: İki öğretmen, çocukları hastanelik etti

Uşak’ın Banaz İlçesi’ndeki Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yapan iki öğretmen, okuldaki iki öğrenciyi farklı tarihlerde döverek hastanelik etti. Öğretmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Dayakçı öğretmenlerle ilgili ilk olay, 17 Kasım tarihinde meydana geldi. İddiaya göre okul bahçesinde öğrenciler birbirleriyle şakalaşırken G.E.K. adlı öğrenci arkadaşına “Çomar” diye seslenince oradan geçen öğretmen Mehmet Armağan tarafından feci şekilde dövüldü. Öğrencisini yere yatıran ve tekmeleyen Mehmet Armağan’ı öğrenciler zor tuttu. Bu olayla ilgili olarak öğrenci velisi kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve BİMER’e şikayette bulundu.

 İddialara göre bu şikayetten sonra G.E.K. adlı öğrenciye okulda psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı.

‘AİLESİ SES ÇIKARMIYOR’ DEYİP DÖVDÜ

İkinci olay ise 18 Aralık Pazartesi günü meydana geldi. İddialara göre Sınıf öğretmeni Basri Ekici, arkadaşı ile şakalaşan A.D. adlı öğrenciyi dövmeye başladı. Duruma müdahale etmek için araya giren arkadaşı G.E.K. dövülen arkadaşını korumak için öğretmen ile konuşmaya çalıştı. G.E.K arkadaşını korumaya çalışırken, öğretmen Basri Ekici, “Onun dayak yemesine ailesi ses çıkarmıyor, sana ne oluyor sen onun avukatı mısın? ” diyerek bu defa arkadaşını savunmaya çalışan G.E.K adlı öğrenciyi dövmeye başladı.

G.E.K. ve A.D’nin aileleri hastaneden darp raporu alarak öğretmenden şikayetçi oldu.

‘ŞEKER HASTASIYIM’ SAVUNMASI

Sınıf öğretmeni Basri Ekici’nin ise kendisini “Ben şeker hastasıyım sinirlenince kendimi kaybediyorum” diyerek savunduğu iddia ediliyor.

Her iki olay ile ilgili olarak Banaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma açıldı.