Okul saatlerine yeni düzenleme

Geçen yıl öğrencilerin karanlıkta okula gitmek zorunda kalmasına yönelik tepkiler üzerine AKP derslerin başlangıçları saatlerini değiştirme kararı aldı.

Okul saatlerine yeni düzenleme

Geçtiğimiz yıl kış aylarında öğrencilerin karanlıkta okula gitmek zorunda kalmasına yönelik tepkiler üzerine AKP derslerin başlangıçları saatlerini değiştirme kararı aldı. Yaz saati uygulaması nedeniyle geçtiğimiz yıl öğrenciler alacakranlıkta okullarına gitmek durumunda kalmıştı.

Hürriyet’ten Gamze Kalyoncu‘nun haberine göre, MEB’den “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi” talimatı geldi. Tüm valiliklere gönderilen genelgede her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi. Okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Genelgede akşam çıkış saatiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

İstanbul’da 08.00’den önce zil yok

İstanbul Valiliği bu seneye yönelik yeni bir adım atarak, ilçe milli eğitim müdürlükleri yanında kaymakamlıklara ve ilçe emniyet müdürlüklerine de gönderilen yazıyla ikili eğitim yapan okullarda derslerin saat 08.00’den önce başlatılmaması talimatı verdi.

Yeni uygulama tekli eğitim yapan okulları memnun ederken ikili öğretim olan kurumlarda ders çıkış saati 19.00’u bulacak.