Okul müdürü imamlığa soyundu, ezan okuyup öğrencileri Cuma'ya çağırdı!

AKP gericiliğinin eğitimdeki dinselleşme politikaları akıllara durgunluk verecek uygulamalarla ilerliyor.

Okul müdürü imamlığa soyundu, ezan okuyup öğrencileri Cuma'ya çağırdı!

AKP gericiliğinin eğitimdeki dinselleşme politikaları akıllara durgunluk verecek uygulamalarla ilerliyor. Akıl ve bilimin giderek kapı dışarı edilmeye çalışıldığı okullarda bu kez bir lise müdürünün ezan okuyup öğrencileri Cuma namazına çağırdığı öğrenildi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Özlüce Anadolu Lisesi müdürü Mevlüt Yıldırım, okulda ezan okuyarak öğrencileri cuma namazına çağırdı. Skandal olaya öğrenci ve veliler tepki gösterirken, Eğitim-Sen Bursa şubesi olaya ilişkin açıklama yaparak sözkonusu müdür hakkında yasal girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Evrensel‘de yer alan habere göre, Eğitim-Sen Bursa Şubesi’nin yaptığı açıklamada olaya ilişkin, “AKP hükümeti 15 yıllık iktidarı boyunca eğitimde bilimsellikten uzak, gerici ve dinci politikaları hayata geçirmektedir. 4+4+4 uygulaması ile eğitimi baştan aşağı değiştiren AKP, okulları ve öğrencilerimizi siyasetin arka bahçesi olarak görmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Okulun alt katında bir mescit bulunmakta ve öğrenci ile çalışanlar ibadetlerini burada yapmaktadır. Bu durum mevcut yasa ve yönetmeliklere uygundur ancak okullarımızda bulunan mescitlerde yapılan ibadetlere tüm okulun duyacağı şekilde ses sistemi ile çağrı yapmak bir eğitim kurumunda yapılmaması gereken bir davranıştır. Bunu görevli okul müdürü yaparsa eşitlik ve laiklik ilkesine aykırı davranış sergilemiş olur. Ayrıca bu, okul müdürünün görevi ve yetkisi dâhilinde de değildir. Aynı okul müdürü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına da Kur’an-ı Kerim okuyarak başlamıştır” ifadelerine yer verilirken, okul müdürünün bu uygulamaları ile ilgili olarak yoğun öğrenci ve veli şikâyeti alındığına dikkat çekilip, yasal girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.

Müdür mü, AKP temsilcisi mi?

Özlüce Anadolu Lisesi’nin Okul Müdürü Mevlüt Yıldırım’ın gerici icraatları imamlığa soyunup okulu da camiye çevirmekle sınırlı değil. Müdür Yıldırım’ın sosyal medya hesabına bakıldığında, şaibeli referandum öncesinde boş durmadığı ve ‘Hayır’ diyenleri “terörist ve dış güçlerle işbirliği” içinde olmakla itham eden iktidar propagandası doğrultusunda görseller paylaştığı görülüyor.

Mevlüt Yıldırım’ın kamusal bir görevi bulunmasına rağmen iktidar yandaşlığını ortaya koyan paylaşımlarda bulunmaktan da çekinmediği görülüyor.