OHAL'in uzatılmasında da sahtecilik: MGK toplanmadan 'tavsiye' vermiş!

OHAL'in uzatılması için bir MGK toplantısı olmamasına rağmen TBMM'ye sunulan tezkerede "501 sayılı tavsiye kararı" denilmesi dikkat çekti.

OHAL'in uzatılmasında da sahtecilik: MGK toplanmadan 'tavsiye' vermiş!

TBMM Genel Kurulu’nda olağanüstü hal ilanının MGK toplantısı olmadan uzatılması, milletvekilleri arasında tartışmalara yol açtı.

Genel Kurul’da gece yarısından birkaç dakika sonra yapılan oylamada OHAL’in üç ay daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, AKP ve MHP desteğiyle kabul edildi.

Ancak karar öncesinde Başbakanlık Tezkeresi’ndeki “Milli Güvenlik Kurulu’nun 3 Ocak 2017 tarihli ve 501 sayılı tavsiye kararı göz önünde bulundurularak” ifadesi Meclis’te soru işaretlerine neden oldu.

MGK toplanmadan tavsiye kararı…

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili gündemde OHAL’in uzatılmasının olmadığını söylemişti. Kurtulmuş’un sözleri ile birlikte aynı gün herhangi bir MGK toplantısı olmamasına rağmen TBMM’ye sunulan tezkerede “501 sayılı tavsiye kararı” denilmesi dikkat çekti.

CHP ve HDP grupları, MGK toplantısı yapılmaksızın nasıl bir tavsiye kararı alabildiğini sorguladı. Muhalefet, AKP’yi devletin saygınlığına gölge düşürecek şekilde teamül ve usullere aykırı hareket etmekle suçladı.