Öğretim elemanı alım jürisinde değişiklik yapıldı

Öğretim Elemanı alım jürilerinde düzenleme yapıldı.

Öğretim elemanı alım jürisinde değişiklik yapıldı

Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına alım jürilerinde geçtiğimiz günlerde yayımlanan yönetmelikle düzenlemeye gidildi.

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve esaslar hakkında Yönetmelik” 9 uncu maddesinde değişiklik yapıldı.

Bu değişikliğe göre, daha önceden öğretim elemanı jürilerine asıl olarak seçilecek üç öğretim üyesi arasında mutlaka ilgili anabilim dalı başkanının olması şart koşulmuştu. İlgili anabilim dalı başkanı olmadığı takdirde, kadronun ilan edildiği bölüm başkanı görev alabilecek.

Eski Hali
MADDE 9– (1) Yükseköğretim kurumlarında giriş sınavı jürisi; fakültelerde dekanın; konservatuar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında müdürün önereceği en az sekiz öğretim üyesi arasından (biri ilgili anabilim dalı başkanı, anabilim dalı başkanı yoksa bölüm başkanı olmak üzere) ilgili yönetim kurulunca seçilecek üç asıl bir yedek üyeden oluşur. Önerilen üyelerin, atama yapılacak öğretim elemanı kadro unvanının gerektirdiği görev alanı ile ilgili olması esastır
Yeni Hali
MADDE 9– (1) Yükseköğretim kurumlarında giriş sınavı jürisi; fakültelerde dekanın, konservatuar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında müdürün önereceği, biri ilgili anabilim dalı başkanı, anabilim dalı başkanı yoksa bölüm başkanı, yabancı diller yüksekokullarında ise yüksekokul müdürü olmak üzere en az sekiz öğretim üyesi arasından ilgili yönetim kurulunca seçilecek üç asıl bir yedek üyeden oluşur. Asıl üyelerden birinin ilgili anabilim dalı başkanı, anabilim dalı başkanı yoksa bölüm başkanı, yabancı diller yüksekokullarında ise yüksekokul müdürü olması ve seçilecek üyelerin, atama yapılacak öğretim elemanı kadro unvanının gerektirdiği görev alanı ile ilgili olması esastır.