Oğlu Harun Kolçak'ı kaybeden Eşref Kolçak konuştu

Türk sinemasının yaşayan en önemli isimlerinden Eşref Kolçak, hayatını kaybeden oğlu Harun Kolçak'ın ardından konuştu.

Oğlu Harun Kolçak'ı kaybeden Eşref Kolçak konuştu

Türk sinemasının yaşayan en önemli isimlerinden Eşref Kolçak, 62 yaşında prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Harun Kolçak’ın ardından konuştu.

Sözcü‘de yer alan habere göre Eşref Kolçak telefonda ağlayarak yaptığı konuşmasında ”Yavrum çok erken gitti. Allah’ın takdiri ne desem ki… Allah gençlere uzun sağlıklı ömür versin. Nişantaşı’ndaki cenaze namazına sağlığım el vermediğinden dolayı katılamayacağım. Harun, Gemlik’te annesinin yanına gömülecek. Onu benim yanıma Gemlik’e getirecekler, oğlumu bana getirecekler.” ifadelerini kullandı.

İHA‘nın aktardığına göre de Kolçak “Televizyonlar iki saatten fazladır yayın yapıyor. Sanat arkadaşları konuşuyorlar. Mukadderat, bunu değiştiremezseniz. Ne yaparsanız yapın, alnınıza ne yazılmışsa onu yaşarsınız. Ben hala söylediğim zaman kendim de şaşırıyorum. 7 yıl oldu eşimi kaybedeli. Diyorum ki 7 yıl nasıl geçti. İnsan bir yaştan sonra hiçbir şeyin farkına varmıyor. İnşallah herhangi bir aksilik çıkmaz da burada ikinci namazına yetiştirirler. Beyoğlu Belediye Başkanı telefon etti. Muhakkak öğle namazını Teşvikiye Camii’nde kıldıralım, ondan sonra yola çıkın. Bütün vasıtaları ayarlamış. Buraya gelecekler. İnşallah ikindi namazını da burada kıldırıp, orada defnedeceğiz. Sağlık sorunlarım sebebiyle İstanbul’daki törene katılamayacağım” dedi.

“Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış”

Oğlu Harun Kolçak ile Ramazan’dan önce Yalova’da verdiği konserde beraber olduklarını söyleyen Eşref Kolçak, “O konserini izledim. Bir de 15 Temmuz’da doğum günüydü. Telefon ile konuştuk, ‘Baba doktor yanımda, onunla konuş’ dedi. Ben iyi dileklerimi ilettim. Doktor bana iyi olduğunu söyledi ama doktorunun konuşması bile beni tatmin etmedi. 2-3 gün sonra da tekrar hastaneye kaldırıldı. Daha sonra hastanedeyken doktoruyla görüştüm, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim, ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi ama yine almamış. Allak bullak durumdayım. Ne söylesem benim için hiçbir şey ifade etmez. Kısmet buymuş. Bundan sonraki yaşamımızda tek başımıza kalmış olacağız ama ben hiçbir zaman tek başıma değilim. Allah’a çok şükür arkamda bir 80 milyonum var” ifadelerini kullandı.

Cenaze töreni yarın

Harun Kolçak’ın prodüktör arkadaşı Polat Yağcı, Kolçak’ın cenaze töreniyle ilgili olarak “Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye’den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik’te Gemlik Mezarlığı’nda defnedilecek.” bilgisini paylaştı.