Oğlu çukura düşüp can verdi, baba şikayetçi olmaması karşılığında taşeron işçi yapıldı

Şırnak Belediyesi, açtığı kanalizasyon çukurunda can veren 4 yaşındaki çocuğun babasını şikayetçi olmaması karşılığında belediyeye taşeron işçi yaptı. 

Oğlu çukura düşüp can verdi, baba şikayetçi olmaması karşılığında taşeron işçi yapıldı

Kayyım atanan Şırnak Belediyesi, açtığı ve çevresinde hiçbir önlem almadığı kanalizasyon çukurunda can veren 4 yaşındaki Feyzullah’ın babasını şikayetçi olmaması karşılığında belediyeye taşeron işçi yaptı. 

Şırnak’ta 12 Kasım günü meydana gelen olayda; arkadaşları ile evlerinin yakınında açılan kanalizasyon inşaatının kenarında oynayan 4 yaşındaki Feyzullah Kabul, dibinde yağmur suyu biriken yaklaşık 5 metrelik çukura düşerek ağır yaralanmıştı.

DÜŞTÜĞÜ YERİN 200 METRE İLERİSİNDE BULUNDU

Feyzullah, yaklaşık yarım saat sonra itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından düştüğü yerin 200 metre ilerisinde suyun içerisinde bulunmuştu. Ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Feyzullah Kabul, yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınmış, gece saatlerinde ise yaşam savaşını yitirmişti. Çocuğun düştüğü kanalizasyon çukurunun çevresinde herhangi bir güvenlik şeridi veya uyarısının olmadığı ortaya çıkmıştı. Kabul’un cenazesi ise yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak Tekser mezarlığına defnedilmişti.

Sözcü’den Deniz Ayas‘ın haberine göre, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Çukurun, olaydan 4 gün önce yani 8 Kasım günü açıldığı ve çevresinde hiçbir önlem alınmadığı belirlendi. Görgü tanıklarının ifadesine göre de çukurdaki suyun yağmurdan dolayı oluştuğu anlaşıldı. Savcılık, yüklenici firmanın olayla ilgili ihmalinin bulunup bulunmadığına yönelik araştırma başlattı. Konuyla ilgili soruşturma sürerken skandal bir detay daha günyüzüne çıktı.

BABASI ŞİKAYETÇİ OLMADI, BELEDİYEYE İŞÇİ OLARAK ALINDI

4 yaşındaki Feyzullah Kabul’un babası Cindi Kabul’un yüklenici firma ve belediyeden şikayetçi olmadığı, bunun karşılığında belediyeye taşeron işçi olarak alındığı ortaya çıktı.

“YAKUP VE VEYSEL ‘ŞİKAYETÇİ OLMA SENİ İŞE ALDIRACAĞIZ’ DEDİLER”

Baba Cindi Kabul “Olaydan sonra kanalizasyon çalışması yapan şirketin Yakup ve Veysel isimli müdürleri yanıma geldi. Bana şikayetçi olmamamı beni işe aldıracaklarını söylediler.

Vali bey de telefonla aradı ve konuyu araştıracaklarını söyledi. Belediye Başkanımız o da Vali Yardımcısı zaten (Şırnak Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu) beni arayıp işe alınacağımı yardım edileceğini söyledi. Sağolsunlar benimle çok ilgilendiler. Sonra belediyenin su deposunda bana iş verdiler. Kadrolu alacaklardı ama şimdilik taşeronmuşum.” dedi.