ODTÜ'de ağaç katliamı polis eşliğinde başladı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi ağaç kıyımına başladı.

ODTÜ'de ağaç katliamı polis eşliğinde başladı

Melih Gökçek’in ODTÜ’den ‘yol geçirme’ projesinde rektörlükle yeni protokolün imzalanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ODTÜ’de ağaç kıyımına başladı.

Belediyenin iş makineleri yol projesi için TOMA ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde ODTÜ ormanına girdi.

Yüzlerce polisle birlikte gece baskını ile, 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden ağaçları keserek başlandı.

Cumhuriyet‘e konuşan ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Seyhan Çamlıgüney, “Bugün ilan etti Rektörlük. Saat 6’da ve Ankara’da ne kadar dozer varsa 5-6 yerden ODTÜ’ye girdi. Talan başladı. Bizimle konuştukları gibi 40-50 metre değil, büyük bir alan yok ediyor. Hukuksuzlukla karşı karşıyayız. ODTÜ’ye ait tapu bizim üzerimizde ama bir gece ansızın girdiler. Arazimizi işgal ediyorlar. Korkunç bir toz bulutu, araçlar canavar gibi çalışıyor ve yüzlerce polis burada. Polis yolda durmaya bile izin vermiyor. Bu kadar polisin yığılması, durulması mümkün değil. Buna karşı tepki göstereceğiz ancak yaklaşamıyoruz bile. İş makinesine bile yaklaşamıyoruz. Akademik kartlarımızla bile yaklaşamıyoruz. Yürekler acısı. Elimizle tırnağımızla diktiğimiz ağaçları söküyorlar” ifadelerini kullandı.

ODTÜ ormanı 1960’lı yıllarda bilim insanları ve devrimci öğrencilerin tarafından verilen büyük bir çabayla yaratılıp bügünlere getirilmişti.