ODTÜ ormanını da parsel parsel satıyorlar!

ODTÜ ormanındaki katliamının perde arkasından çıkanlar şaşırtmıyor.

ODTÜ ormanını da parsel parsel satıyorlar!

ODTÜ’de rektörlükle belediye arasındaki anlaşmanın ardından gelen ağaç kıyımının arkasında beklendiği üzere rant ve peşkeş gerçeği çıktı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ODTÜ’deki ağaç kıyımının ardından ortaya çıkan protokole dair konuştu. Sarıbal ,8 Eylül’de ‘Bir protokol yapıldı’ haberlerinin çıkmasının ardından 9 Eylül’de ormanda kıyıma başlandığını belirterek, kamuoyu tepkisi nedeniyle protokolün ortaya çıktığını belirtti. Açıklamasında “ODTÜ ormanının protokol ile parsel parsel satıldığı da netleşmiş oldu.” diyen Sarıbal, Cuma günü basına dağıtılan imza töreni fotoğrafında olmayan birisinin de protokole imza koyduğunu öğrendiklerine dikkat çekti. Sarıbal, bu kişinin YÖK Başkanının olmasının ilginç olduğunu belirterek kendisinin istifa ederek emlakçılığa başlamasını veya böylesi bir kepaze işe ortak olmamasını tavsiye etti.

Sağlık Bakanı sağlığa zararlı

Sarıbal açıklamasında bütün bu yaşananların arkasında Sağlık Bakanının mevcut hastaneleri kapatıp şehir hastanelerini yapma derdi olduğunu belirtti. Sarıbal, Sağlık Bakanının sağlık hakkını şirketlere satmasını zaten anlamadıklarını, Bakanlığın Bilkent Şehir Hastanesi için Dia Holdinge 25 yılda ödeyeceği 23.4 milyar liralık kira bedelinin halkın cebinden çıkacağını belirtti. Sarıbal “Ormanı kestiniz, her yeri asfaltladınız, üstüne halktan yüzlerce milyon lira alacaksınız, şimdiden sağlığa zarar veriyorsunuz.” dedi.

ODTÜ ormanı protokolle satılıyor!

Sağlık Bakanlığının Bilkent Şehir Hastanesi için yüzde 70 hasta garantisi verdiğini hatırlatan Sarıbal, şehrin dışında yapılan bu hastanenin hasta garantisi için devletin Eskişehir yolu trafiğini çözmek, Kızılay-Çayyolu metrosunu çalıştırabilmek yerine hemen yanındaki ODTÜ ormanını yok etmeyi tercih ettiğini, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in  DE bundan kazanç sağlamaya başladığını belirti. Sarıbal “Melih Gökçek AKP’nin açıklarından bile para kazanmasını bilen birisi, kendisini tebrik ediyorum. 36 hektar dediler, 50 hektar kıydılar ve 100 hektarı da ormandan kopardılar. Buraları şimdiden imara açacaklarını, kent planlarının da parçalanacağını biliyoruz. Bunu bilmeyen ODTÜ gibi bir bilim yuvasının rektörü olan, seçilmemiş ve atanmış rektör.” dedi.