Odatv davasında 6 yıl sonra karar açıklandı

Odatv davasının bugünkü duruşmasında tüm sanıklara beraat kararı verildi.

Odatv davasında 6 yıl sonra karar açıklandı

Odatv davasının bugünkü karar duruşmasında tüm sanıklara beraat kararı verildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan gazeteciler Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Ahmet Şık, Nedim Şener, Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Yalçın Küçük, İklim Bayraktar ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın beraatine karar verildi.

Odatv‘de yer alan habere göre, 14 Şubat 2011 yılındaki operasyonla başlayan davanın son duruşması 15 Şubat 2017’de yapılmıştı. Savcının tüm sanıklar için beraat talep ettiği mütalaasının ardından, 15 Şubat’taki duruşmada son savunmalarda yapılmıştı. Son savunmalar sonrasında mahkeme heyetin değişmesi ve dosyanın kapsamlı olması nedeniyle duruşmayı 12 Nisan’a ertelemişti. Odatv Davası’nda, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Sait Çakır, Coşkun Musluk ve İklim Bayraktar sanık olarak yargılandı. 14 sanıkla başlayan davada, Kaşif Kozinoğlu cezaevinde hayatını kaybetmişti.

​Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu son sözlerinde şunları söyledi:

“6 yıl önce bu davada sanık olmak ülkenin lanetlisi olmak yazıları kitapları yasaklanmak demekti. 6 yıl sonra yozlaşmış iktidarlardan devlet içindeki çetelerden bağlantısız olmak anlamına geliyor. Bu davada hakim ya da savcı olmaktansa sanık olmayı tercih ediyorum, mutluyum. Biz yazgımızı kendimiz yazdık. Hakimler de yazgılarını kararlarıyla yazar. Önce salona sonra memlekete kararınız hayırlı olsun”

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan son sözlerinde “Bu salonda kumpaşçıların yargılanmasını istiyorum” dedi.

Ahmet Şık, “Girişteki adalet heykelin terazisinde bir tarafında adalet şeref diğerinde adaletsizlik ve şerefsizlik var. Ve maalesef bu yargı mensupları için bu terazinin kefesindeki kötülük daha ağır oluyor” ifadelerini kullandı.

Duruşması öncesinde, bir başka davadan tutuklu olan Odatv Davası sanıkları arasındaki gazeteci Ahmet Şık için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.